• De aanleiding tot de strafschop waaruit Schelluinen gelijk (1-1) zou maken.
• De aanleiding tot de strafschop waaruit Schelluinen gelijk (1-1) zou maken. Foto: Rick den Besten

Ook volgend seizoen vierdeklasser, 1-1 tegen Focus'07 niet voldoende

Schelluinen grijpt opnieuw naast promotie

schelluinen • Voorafgaand aan wedstrijd nummer twee wist Schelluinen wat het moest doen: ruim winnen. Om aan die doelstelling te voldoen, had de thuisclub routinier Leon de Bruijn goed kunnen gebruiken, maar de spits ontbrak vanwege andere verplichtingen.

Na de 4-1 nederlaag in het heenduel besloot trainer Wout Lems om zijn ploeg meteen vanaf de beginfase achterin één op één te laten spelen. Helemaal uit de verf kwam dat niet. Het vijfmansmiddenveld van Focus'07 voorkwam relatief eenvoudig dat Schelluinen voor gevaar kon zorgen.

De blauw-witten wilden wel, maar moesten wachten tot minuut dertig tot de eerste kans genoteerd kon worden: na een pass van Remon de Kreij werd een inzet van Yoeri Duyzer net voor de lijn weggehaald. Het gewenste snelle openingsdoelpunt bleef daarmee uit.

Dat het op het half uur nog doelpuntloos gelijk stond, was overigens te danken aan uitblinker Harry Elgersma. Hij nam door afwezigheid van eerste doelman Tom Kroon, hij gaat komend seizoen op een lager niveau keepen binnen de club, op 48-jarige leeftijd (!) plaats onder de lat.

Uit het zicht

Met enkele fraaie reddingen op schoten van Hans Odijk, Daniel Kuipers en Joey Hoffmans hield hij zijn ploeg meermaals in op de been. Dat de 0-1 vlak voor rust alsnog binnenviel, kon hij enkel zijn defensie verwijten.

Odijk was bij nota bene een ingooi uit het zicht van de Schelluinse verdediging geraakt en kon vogelvrij voorzetten op Silas Salakory. Vanaf vijf meter was het voor de buitenspeler een koud kunstje om voor de openingsgoal te zorgen.

Van opgeven wilde de thuisclub echter niet weten en die insteek werd drie minuten na rust beloond. Na balherovering op het middenveld van Tim de Jong zette hij Damiën de Jong in scoringspositie.

Op het moment dat hij wilde schieten werd hij gevloerd door Focus-verdediger Bram van de Berg Jeths, die niet mocht klagen dat hij slechts geel kreeg van arbiter Van Dalen. De strafschop die volgde werd door Duyzer beheerst binnengeschoten: 1-1.

Teleurstelling

Een stormloop van de thuisclub bleef uit en ook Focus voelde dat handhaving binnen was, nadat er na driekwart wedstrijd nog een gelijke stand op het bord stond.

In de slotfase misten de bezoekers nog drie opgelegde kansen om ook voor de tweede keer in twee weken tijd af te rekenen met Schelluinen. Na 93 minuten kon de champagne ontkurkt worden aan Culemborgse zijde, terwijl bij de thuisploeg vooral teleurstelling overheerste.

Pijnlijk

Na afloop riep captain Duyzer zijn elftal meteen de kleedkamer in. "Daar vertelde ik dat we best trots mogen zijn op dit seizoen, al overheerst vooral de teleurstelling. Tot maart hebben we goed meegedaan en je werkt toch toe naar deze wedstrijden. Ik had mijn team graag naar de derde klasse geschoten."