Truckklasse als extraatje

hoogblokland • Het jaarlijkse trekker-trekevenement in Hoogblokland wordt gehouden op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni. De organisatie is in handen van Stichting Tractorpulling Alblasserwaard (STA).

De aftrap is vrijdag om 17:00 uur. Er wordt dan gereden in twee standaardklassen van de NTTO. Daarna volgt de sport- en supersportcompetitie. Hierin komen ver opgevoerde standaardstractoren uit vroeger tijden uit.

Kindervermaak

Het programma wordt zaterdagochtend vanaf 10:00 uur vervolgd. De kinderen kunnen zich vermaken met onder meer een skelterwedstrijd en een springkussen.

Op de tractorpullingbaan gaat het geweld door met de standaardklassen, waaronder de bedrijvenklasse. Hierin strijden (loon)bedrijven met een team van drie tractoren tegen elkaar.

Verder komen er nog twee sportklassen aan bod en diverse demonstraties.

Kers op de taart

Als kers op de taart kan het publiek in Hoogblokland vanaf 18:00 uur genieten van de VTN Truckklasse. Achttien trucks gaan proberen de verste afstand neer te zetten.

Deze vrachtwagens deden vroeger hun werk op de weg, maar zijn nu opgevoerd en hebben hun 'tweede leven' in de trucktrekwereld.

Het evenement wordt gehouden op een terrein aan de Beemdweg. De toegangsprijs bedraagt 10,00 euro; kinderen tot twaalf jaar gratis.

q www.tractorpullingalblasserwaard.nl