Diaconale hulpdienst in Giessenburg

giessenburg • Vanuit alle kerken in Giessenburg is een nieuwe flyer uitgegeven over de Diaconale Hulpdienst. Daarin wordt aangegeven dat ieder, die dat nodig heeft, hulp kan krijgen. Er zijn vrijwilligers beschikbaar om hieraan mee te doen.

De diaconieën van de Giessenburgse kerken hebben een goede samenwerking over de zorg en hulp die vanuit de kerken wordt aangeboden en nodig is. De ontwikkeling van de participatiemaatschappij en de soms terugtredende overheid was een extra aanleiding om als gezamenlijke kerken van Giessenburg te kijken welke bijdragen kunnen worden geleverd. Op zich heeft men vanuit de diaconieën al oog voor eenzaamheid, hulp bij vragen of klussen, als men minder mobiel is. Of dat vervoer, een boodschap of een bezoekje gewoon nodig is. Voor deze diaconale hulpdienst zijn vrijwilligers beschikbaar.

De kerken willen vanuit de bijbelse opdracht een helpende hand bieden daar waar dat nodig is. Over de hulpdienst is ook overleg gevoerd en afstemming met vertegenwoordigers van de WMO, de Dorpsraad en het Sociaal team.

De hulpvraag kan gesteld worden aan de diaconieadressen. Ook is er een algemeen adres: hulpdienstgiessenburg@gmail.com. De kerken willen vooral de praktische hand bieden. Bij professionele hulp wordt doorverwezen of bemiddeld. De voorzitters van de diaconieën willen eveneens in overleg met het gemeentebestuur van Giessenlanden om goed af te stemmen wie welke hulp kan bieden.

De diaconieën krijgen regelmatig verzoeken voor financiële aanvulling en steun, omdat dat van rijkswege beperkt wordt. En het is merkbaar dat ouderen langer zelfstandig blijven wonen. Dat geeft ook meer hulpvragen.