Finale loopt uit de hand

dordrecht • Heukelum was op weg om promotie naar de 2e klasse te vieren, maar wat een voetbalfeest had moeten worden, eindigde in een totale chaos.

Heukelum streed bij SC Amstelwijck om een plek in de tweede klasse, maar het nacompetitieduel liep in de slotfase volledig uit de hand. De balans: zes rode kaarten voor SC Amstelwijck en een scheidsrechter die aangifte heeft gedaan van mishandeling.

Na een 2-0 achterstand knokte Heukelum zich terug en uiteindelijk was het Sil van Putten die opnieuw van grote waarde was. Eerst volleerde hij de 2-1 binnen en niet veel later mocht hij van elf meter aanleggen. Na het nodige tumult schoot hij de 2-2 binnen. Heukelum leek aan het langste eind te trekken en promotie naar de 2e klasse af te dwingen.

Bij de door Amstelwijck betwiste strafschop had reservespeler Halil Bücgün zich al dusdanig opgewonden, hij ging tegen de doelpaal staan, dat hij rood kreeg. Kort na de gelijkmaker uitte Tonnie Stok zijn frustraties toen hij natrapte en met rood kon vertrekken. Bij het van het veld lopen werd hem vanuit het Heukelumse publiek wat toegeroepen en ging bij Stok het licht uit. Hij ging verhaal halen en binnen de kortste keren brak er een grote vechtpartij uit waarbij meerdere spelers van Amstelwijck betrokken waren. Ondertussen werd scheidsrechter Wattel door Bücgün tegen de grond gewerkt en werd de wedstrijd gestaakt. Pas nadat de politie ter plaatse was verliet het arbitrale trio het veld. Achteraf bleek dat er nog eens drie spelers van Amstelwijck een rode kaart hadden gekregen. De scheidsrechter deed bij de politie aangifte van mishandling.