Primeur Bart van den Berg

papendrecht • Bart van den Berg had al een mooi palmares als schaatser. Sinds zaterdag prijkt er een wielerzege bij. De Jan van Arckel-renner uit Wijngaarden won de Ronde van Papendrecht.

RC Jan van Arckel maakte er meteen maar een dubbelslag van, want Hoogbloklander Kelvin van den Dool kwam vlak achter Van den Berg als tweede over de meet. In de finale had het Alblasserwaardse duo 'veteraan' Lex Nederlof (bijna 50!) weten te lossen. Bart van den Berg maakte het vervolgens af in de sprint.

Kopgroep van elf

De Ronde van Papendrecht kreeg kleur door een vroege kopgroep van elf man. Daar bleven er in de finale drie en uiteindelijk twee van over.

Zware valpartij

Overigens werd het criterium ontsierd door een zware valpartij in de Sportklasse. In de eindsprint ging het goed mis. Peter van Wijgerden uit Woudrichem was het voornaamste slachtoffer. Voor hem kwam zelfs de traumahelikopter ter plaatse. Van Wijgerden hield aan zijn buiteling onder meer een gebroken oogkas over.
Bij de Sportklassers won Nick Toonen uit Lisse. William Westerlaken uit Nieuw-Lekkerland finishte als zesde en Henrik Boele uit Bleskensgraaf klasseerde zich als zevende.

Omloop van de Maasvallei

In het criterium van Rijen kwam amateur Bart Streefkerk (Ameide) zondag als zevende over de meet.

Jens van den Dool (Hoogblokland) werd zaterdag twintigste in de Omloop van de Maasvallei rondom het Limburgse Stein. De zege in deze zware juniorenklassieker ging naar de Amerikaan Brandon McNulty.