42e Ronde van Ammers

groot-ammers • Nadat de wielerronde van Groot-Ammers, die zaterdag 11 juni voor de 42ste keer wordt verreden, naar de zaterdagavond verhuisde, was het lange tijd slechts mogelijk om één categorie renners van start te laten gaan. Samen met de regiorecreanten was dat het complete programma. Dit keer kunnen er naast de regiorenners twee categorieën worden weggeschoten.

De organisatie heeft gekozen voor de sportklasse en de dames. Bij de dameswedstrijd gaan zowel amateurs, junioren als nieuwelingen van start.

"Dankzij de bijzondere medewerking van de EMTE supermarkt hebben we nu de mogelijkheid om ons programma uit te breiden", vertelt Peter van der Grijn van het organisatiecomité. "Men toonde zich bereid om speciaal voor de ronde de winkel zaterdag niet om 6 uur maar al om 5 uur te sluiten. Dat vinden wij grote klasse."

Net als vorig jaar zullen er geen elite- en belofterenners van start gaan. "We kampten de laatste jaren met een veel te klein deelnemersveld. Met de sportklasse hopen we weer op een leuk aantal renners te kunnen rekenen. Wat de dames betreft krijgen we twee plaatselijke vedetten aan de start. Het jongste Korevaar-talent, Thirza en Ingrit Verhoeff die steeds vaker aansprekende resultaten boekt. Maar ook dames uit de omliggende plaatsen doen mee. Zoals Astrid Slob uit Langerak, Anouk Verschuren uit Streefkerk en Larissa Mesker uit Noordeloos", somt Van der Grijn op.

Om er nog aan toe te voegen: "Vergeet niet dat de regiorecreanten steeds meer publiek trekken. Bij ons starten officieel de A-rijders. B-rijders mogen, indien ze dat willen, met de A mee rijden. Het is voor de jury haast niet te doen om op ons kleine ronde beide categorieën bij te houden."

Het is duidelijk. De organisatie verwacht mooie wielersport en de gezellige sfeer van een echte zomeravondkoers.

Om kwart over vijf zijn de dames aan de beurt. Natuurlijk met sterke vrouwen aan de start. Maar zoals reeds gemeld, Korevaar en zeker Verhoeff zijn in staat om een rol van betekenis te spelen. Zij zullen zich zeker laten zien.

Onder de regiorecreanten drie plaatselijke renners die mogelijk meedoen. De sterke Jan Willem van Andel, Dirk van Herk en Rob Verheij. Zij starten om half zeven.

De sportklasse, met Jarno van Krimpen uit Groot-Ammers vertrekt om kwart voor acht.

Ed van Tuijl