• Voor oud en jong is voldoende te doen op de StreekParade.
• Voor oud en jong is voldoende te doen op de StreekParade. Archieffoto: Geurt Mouthaan

Weer StreekParade in Groot-Ammers

groot-ammers • Streekcentrum Liesvelt houdt zaterdag 18 juni van 10.00 tot 16.00 uur samen met Den Hâneker de StreekParade met proeverijen, demonstraties, brocante, kinderactiviteiten, muziek en een verhalenvertelster.

Deze vindt plaats op het Streekcentrum, aan de Wilgenweg 6 in Groot-Ammers. De entree is gratis. Bedrijven en organisaties uit de streek presenteren zich. Het is ook het startmoment van het vaarroutenetwerk. Er zijn proeverijen en verkoop van streekproducten: onder meer wijnen, bier, kaas, brood, kruiden, planten en ecologische producten. Kunstenaars, zoals een beeldhouwer en een schilderes, verzorgen demonstraties. Kinderen kunnen rijden in de ponykar, luisteren naar dierenverhalen, kaarsen en bijenhotels maken in de bijenstal en met een visnetje allerlei waterdiertjes vangen. Te koop zijn de 'Heerlijkheden van Streekcentrum Liesvelt': huisgemaakte taarten, wafels, soep en pannenkoeken.

Daarnaast geven verschillende bedrijven voorlichting over energiebesparing en duurzame energie door onder andere isolatie en de werking van zonnepanelen. De zonnepanelen op het dak van het Streekcentrum zijn hierbij een goed voorbeeld.

Burgemeester Dirk van der Borg verricht om 10.30 uur de openingshandeling van de tentoonstelling 'Onze streek - onze zorg'. De tentoonstelling heeft als rode draad het water en het ontstaan van de polder Alblasserwaard met zijn kenmerkende leefwijze en de historie van het Ooievaarsdorp. Het Ooievaarsdorp heeft reeds 40 jaar aangetoond zijn nut te hebben: de ooievaars zijn weer terug en op sterkte. Dit kunnen bezoekers meebeleven in een fotopresentatie.