De Alblas in nacompetitie af via de zijdeur

sleeuwijk • Voor De Alblas zit het seizoen erop na het dubbel verliesgevend tweeluik met Sleeuwijk. Nadat de Oud-Alblassers zaterdag al hun thuiswedstrijd met 0-1 hadden verloren, werd het dinsdagavond in de uitbeurt 3-0 voor de opponent. "Een duidelijk verhaal", oordeelde trainer Michel de Raad. "We waren niet scherp genoeg."

De oefenmester stipte daarmee een manco aan dat De Alblas de voorbije seizoenen regelmatig parten speelde. Als het echt spannend wordt, geven de Souburghers niet thuis.

Ook tegen Sleeuwijk lagen er volop mogelijkheden om een ronde verder te komen in de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. Zo konden in het openingskwartier liefst vier honderd procent scoringskansen worden genoteerd. Chris Koremans, Laurens Barnhoorn en Stefan Bakker (2x) faalden echter in de afwerking.

"Tik je er wél een paar van die balletjes in, dan speel je daarna een heel andere wedstrijd", mokte De Raad.

Sleeuwijk was in ieder geval blij met de missers van de gasten en deed na een halfuur spelen voor hoe het óók kan: scoren uit de eerste de beste aanval. Toen vervolgens De Alblas-doelman René de Ruiter opzichtig in de fout ging door de bal tegen een medespeler aan te schieten waardoor het 2-0 werd, was het duel gespeeld. Sleeuwijk maakte er vervolgens ook nog 3-0 van.

Voor De Alblas was het toen allang duidelijk: een afgang ia de zijdeur. Volgend seizoen beter.