• De cast van de musical 'Aïda'.
• De cast van de musical 'Aïda'. Foto: Aangeleverd

Drie Giessenlanders in musical Aïda

gorinchem/giessenlanden • Drie Giessenlanders zijn 28 en 29 mei in de musical 'Aïda' in De Nieuwe Doelen in Gorinchem te zien: Sandra van Es en Niels Groffen uit Giessenburg en Marjolein Henderson uit Noordeloos

Zij repeteren al enkele maanden wekelijks voor deze productie van Stichting Manteau in Gorinchem van de musical van Elton John en Tim Rice (Nederlandse vertaling van Martine Bijl). Niels Groffen speelt zaterdagavond de rol van Mereb, bediende van de Egyptische legeraanvoerder Radames. Sandra van Es en Marjolein Henderson spelen in het ensemble en vervullen diverse personages, waaronder Nubische slaaf en Egyptische minister.

Niels en Sandra hebben al eerder meegewerkt aan producties van Manteau, waaronder het succesvolle 'Eén voor allen, allen voor één', vorig jaar. Voor Marjolein is dit haar eerste productie bij Manteau, maar zij heeft in Groot-Brittannië al toneel- en zangervaring opgedaan, onder meer door musicaltraining aan Mountview Theatre School in Londen en bij verscheidene gezelschappen in Weston-super-Mare en omgeving van Bristol. Achter de schermen hebben zij zich ook ingezet voor onder meer PR, kleding en decor. "Het is hard werken,maar het is ontzettend leuk om te doen. Elke repetitie vergt veel inzet, maar ik krijg er toch altijd nog meer energie voor terug", vindt Marjolein. Op de vraag, waar het over gaat, antwoordt zij: "Het gaat altijd over liefde! Dilemma's, moed en liefde in vele vormen."

De voorstelling van Aïda begint zaterdag 28 mei om 20.15 uur en zondag 29 mei om 14.0 0uur. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.denieuwedoelen.nl. Voor meer informatie: www.theatergroepmanteau.nl.