Boom: 'Altijd vertrouwen in handhaving gehad'

hoornaar • SteDoCo-verdediger Chris Boom was dit seizoen één van de vijf spelers die geen enkele minuut miste in de zaterdagafdeling van de Topklasse. Trainer Virgil Breetveld liet de 23-jarige mandekker in elk competitieduel van begin tot eind op het veld staan.

Voor Boom, bezig aan zijn vijfde seizoen in de A-selectie, kwam dat nieuws als een verrassing. "Ik hoorde het afgelopen week al van meerdere personen, maar ik had er zelf geen enkel idee van. Leuk om te horen dat ik in zo'n rijtje sta. Ik voel me fit en ben blij met het vertrouwen dat ik heb gekregen. Maar blijer ben ik dat we ons gehandhaafd hebben."

Uit zijn dertigtal duels springen er voor Boom een paar mooie uit. "De eerste zege op IJsselmeervogels was prachtig", blikt hij terug op de 2-1 overwinning, waarin hij zelf al binnen de minuut aantekende voor de openingstreffer. "Maar ook tegen Katwijk speelden we een paar weken terug zo'n zeventig minuten heel verdienstelijk mee. Daarin hebben we laten zien dat we ook tegen de top van de Topklasse aardig uit de voeten kunnen. Hoewel we met 0-2 verloren, hield ik aan die wedstrijd een goed gevoel over."


Het treffen met Kozakken Boys op de laatste speeldag van het seizoen (1-2 zege) completeert zijn top-drie. "Heel mooi dat we ons daar wisten veilig te spelen. En fijn om mijn bijdrage te hebben geleverd door te scoren, al had ik er dat duel ook twee of drie kunnen maken. Ondanks een zwak begin van onze kant, heb ik er alle vertrouwen in gehad dat we ons dit seizoen gingen handhaven."