• Janneke en Addy Brandwijk openen 28 mei de nieuwe winkel in Nieuwpoort.
• Janneke en Addy Brandwijk openen 28 mei de nieuwe winkel in Nieuwpoort. Foto: Marijke Verhoef

A-B Bike verhuist naar Nieuwpoort

nieuwpoort • Wielerspeciaalzaak A-B Bike opent vrijdag de nieuwe winkel en werkplaats aan de Vlietstraat 1 te Nieuwpoort. Zaterdag 28 mei is iedereen van 10:00 tot 15:00 uur welkom tijdens het open huis.

Met de nieuwe locatie breidt de specialist in mountainbikes en racefietsen voor wedstrijdrijders en recreanten fors uit. Addy en Janneke Brandwijk verbreden het totale assortiment met onder andere meer wielerkleding én voegen een bekend fietsenmerk toe aan het assortiment. Ook krijgt de presentatie van de fietsen meer ruimte en komen er meer kinderfietsen. "Steeds meer kinderen willen ook wielrennen, net als hun vader of moeder", signaleert Addy. Ook het assortiment voor dames breidt uit, vanwege de opkomst van het dameswielrennen.

Wielerpassie

Voor A-B Bike is de opening van de nieuwe winkel een mijlpaal. Het succesverhaal van de onderneming begon in 2013 in de schuur van Addy en Janneke. Addy maakte van zijn wielerpassie zijn vak en zet zijn uitgebreide kennis in om wielrenners en mtb'ers zo goed mogelijk te adviseren bij de aankoop van een nieuwe fiets. Daarnaast is hij ook een kei in reparaties en het perfect afstellen van racefietsen en mountainbikes. Deze formule is een groot succes. A-B Bike groeide binnen een jaar uit de schuur en verkaste naar een huurpand aan de Wilgenweg te Groot-Ammers. Inmiddels heeft A-B Bike klanten uit heel Midden-Nederland.

A-B Bike vindt een nieuw thuis op een door Addy en Janneke gedroomde locatie. "We hadden het pand al jaren op het oog. We hebben veel geluk gehad dat nu alles samenkwam en het financieel mogelijk werd om deze stap te zetten", kijkt Janneke terug. Het pand van de voormalige supermarkt Meermarkt stond jaren leeg en was een doorn in het oog van omwonenden. Addy en Janneke hebben het pand aan de binnen- en buitenkant opgeknapt. Op vrijdag 27 mei is er een spectaculaire opening voor genodigden, waarna er zaterdag open huis is voor alle belangstellenden.

A-B Bike is te vinden aan Vlietstraat 1 in Nieuwpoort. De winkel is maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 9:00-12:00 uur en 13:00-17:30 uur, op maandag koopavond van 19:00-21:00 uur en op zaterdag geopend van 9:00-12:00 uur. Meer informatie: 06-27864124 of kijk op de website.

q www.abbike.nl