• Aron Eijkelenboom viert de gelijkmaker (1-1) tegen Oosterhout.
• Aron Eijkelenboom viert de gelijkmaker (1-1) tegen Oosterhout. Foto: Rick den Besten

Peursum pas na strafschoppen verder

giessenburg • Door een enerverende zege op Oosterhout is Peursum nog twee wedstrijden verwijderd van een terugkeer in de derde klasse. Op een donker Sportpark Peursum kwamen de Giessenburgers niet verder dan 2-2 na reguliere speeltijd, maar nadat het in de strafschoppenserie het betere voetenwerk had, werd Oosterhout alsnog opzij geschoven.

Al na vier minuten keek Peursum tegen een achterstand aan, nadat Dennis Rutters een steekpass van de gevaarlijke Stefan Kok achter doelman Derek Peters schoot. Nadat diezelfde Kok in de twintigste minuut verzuimde een één-op-één-kans binnen te schieten, lag de bal er nog geen minuut later wel bij zijn eigen keeper in. Aron Eijkelenboom trof doel op aangeven van Johan Woltman. Peursum nam de regie over zonder echt grote kansen te creëren. Dat Oosterhout-captain Robin Versluijs een minuut voor tijd de 1-2 binnenkopte, viel dan ook redelijk uit het niets.

Terugspeelbal

Na een klein uur spelen mocht Niels Nomen aanleggen vanaf zeven meter, nadat arbiter Cakir een terugspeelbal van de Oosterhout-defensie had geconstateerd. Zijn poging belandde echter op de handen van keeper Remco Droog. Peursum bleef drukken en de 2-2 kon ook eigenlijk niet uitblijven. De opluchting was er in de 82ste minuut echter niet minder om, toen de ene invaller de andere bediende: Marnik Korevaar schoot van dichtbij raak op aangeven van Robin Peursem.

Het echte spektakel moest toen nog beginnen. Nadat het scorebord na negentig minuten op 2-2 bleef steken, stonden beide teams klaar om strafschoppen te gaan nemen. Op het moment dat Oosterhout de strafschoppennemers al gereed had, spoedde Cakir zich naar binnen. Daar merkte een bestuurslid van de thuisclub op dat er verlengd moest worden.

Na hevige protesten van de bezoekers, met een rode kaart voor de leider tot gevolg, volgden er in de twee keer vijftien minuten geen grote kansen.

Niet kunnen

Op een schemer sportpark toonde Peursum zich na twaalf penalty's over en weer efficiënter vanaf de stip. Jesse Baan werd namens de Giessenburgers matchwinner. Trainer Rob Fluijt was na afloop blij, maar daarom niet minder verbaasd.

"Als ik eerlijk ben, vind ik het niet kunnen dat de scheids het verloop van een wedstrijd niet weet. Maar in mijn ogen zijn we de terechte winnaar. Er was maar één ploeg die wilde voetballen en dat waren wij. Ik geloof dat hun keeper het hele dorp heeft geraakt met alle ballen die hij over de zijlijn schoot."

Voor Peursum wacht op 28 mei eerst de uitwedstrijd met Zuilichem. Op 4 juni volgt in Giessenburg de return.