• Bart v.d. Bosch opende in het thuisduel de score.
• Bart v.d. Bosch opende in het thuisduel de score. Foto: Rick den Besten

Leon de Bruijn reddende engel

raamsdonksveer • Schelluinen gaat dankzij een 1-0 zege bij Good Luck, de heenwedstrijd eindigde in 1-1, een ronde verder in de strijd om een plekje in de derde klasse.

Veteraan Leon de Bruijn was met zijn treffer de held van de avond. 'Scalune' mag het nu opnemen tegen Focus'07. "Zag je die snelheid?", grapte Leon de Bruijn na zijn beslissende goal. "Nee, deze ouwe is misschien niet zo rap meer, maar voetballen verleer je niet zo snel." Met zijn 41 jaar mocht hij een halfuur voor tijd invallen en plots kantelde het duel. Niet dat Schelluinen daarvoor de mindere was, maar het verliep allemaal uiterst moeizaam. In de eerste helft was Yoeri Duyzer het gevaarlijkst middels een harde vrije trap die door doelman Sjoerd Buijks werd weggebokst. Belangrijker was de rode kaart voor Ritchie Ackermans nadat hij de doorgebroken speler Bart van den Bosch neerlegde.

De ommezwaai kwam met de invalbeurt van De Bruijn. Na zeven minuten in het veld te hebben gestaan kapte hij de keeper uit, schoot in het lege doel en deed Schelluinen ontploffen.

Dankzij twee domme gele kaarten voor Paul Luzineau ging ook Schelluinen met tien man verder en nadien kwam de ploeg van trainer Wout Lems nauwelijks nog onder de druk uit. Jeffrey Leemans rende na een schot zelfs al juichend weg, maar daar was Nicky van Driel nog om zijn doelman te hulp te schieten en de bal naast te tikken. In blessuretijd deed De Bruijn opnieuw van zich spreken door twee man het bos in te sturen en voor te geven. Van den Bosch zag zijn inzet echter op de onderkant van de lat uiteen spatten.