• De Zwerver kwam uit geslagen positie terug.
• De Zwerver kwam uit geslagen positie terug. Foto: Richard van Hoek

Miraculeuze ontsnapping van De Zwerver tegen Woudrichem

kinderdijk • De Zwerver mag zich dankzij een in de verlenging verkregen 2-2 gelijkspel tegen Woudrichem gaan opmaken voor een drieluik met Den Bommel en Arnemuiden. Komende zaterdag begint deze tweede ronde van de nacompetitie voor de Kinderijkers met een uitwedstrijd op Goeree Overflakkee.

Nadat invaller-spits Arjo Nederveen in de eerste verlenging namens Woudrichem de 0-2 had binnen gefrommeld, gaf niemand op De Schans nog een cent voor de handhavingskansen van De Zwerver. De Kinderdijkers vochten zich echter dapper terug en finishten op 2-2 door goals van Jort van Meerkerk (109e minuut) en Bjorn van Ingen (117e minuut)! Het is dat De Zwerver-trainer Jan Verveer kaal is, maar als hij haar had gehad dan was dat gedurende het duel met Woudrichem spontaan grijs geworden. "We speelden een slechte wedstrijd, maar dit einde maakt alles goed", vond de trainer wiens ploeg langs de rand van de afgrond had gezweefd en zich uiteindelijk met tien man (Stuart Cruden was bij de stand 1-2 met rood weggestuurd na een opstootje in het Woudrichemse strafschopgebied) terugknokte naar 2-2. Die uitslag gevoegd bij de score van het eerste duel op 'Woerkums' grondgebied (De Zwerver won daar bemazzeld met 1-2) was voldoende om ronde één van de nacompetitie te overleven.

Verdiend mocht je het niet noemen, want Woudrichem toonde zich vooral in de tweede betere ploeg. De ploeg van trainer Leon Elands kreeg voor rust overigens al een fraaie scoringskans via Corné Nijhof, die een gave voorzet van Niek Viveen snoeihard op de paal kopte. De Zwerver stelde er 'net niet-acties' van Jelle van der Bok en een door Woudrichem-doelman Gerard de Joode knap gekeerde kopbal van uitblinker Jort van Meerkerk tegenover. Na de pauze pakte Woudrichem de zaken voortvarend aan door de lompe lange bal in te ruilen tegen verzorgd combinatiespel. De Zwerver stelde er hoegenaamd niets tegenover en mocht zich gelukkig prijzen dat zijn, uit Mathijs Vermaat, Gerard van Drongelen, Simon van der Rhee en Bjorn van Ingen bestaande laatste linie, rustig bleef onder de stortvloed aan vijandelijke aanvallen. In de 81e minuut echter moest het viertal capituleren. Middenvelder Danny Schaap trok op over de as van het veld en gaf exact op tijd een slim passje op spits Bori Secreve, die beheerst binnenschoof (0-1). Toen Nederveen in de 95e minuut de 0-2 aantekende leek het gedaan met De Zwerver. De Kinderdijkers echter weigerden het moede hoofd in de schoot te leggen en persten er een bewonderenswaardig en karaktervol slotoffensief uit dat royaal beloond werd en de thuisfans in extase bracht. "Ongelooflijk hè", glunderde Jan Verveer. "Ik ben vanavond tien jaar ouder geworden, maar het was het waard. We leven nog!"


Jan Timmer