• De hoog opspringende verdediger Timothy Cathalina belaagt het Heerjansdam-doel. Foto: Rick den Besten

Dubbele nederlaag in nacompetitie tegen Heerjansdam

SV Meerkerk redt het niet

meerkerk • Na de 3-1 nederlaag op sportpark De Molenwei stond tweedeklasser SV Meerkerk dinsdagavond voor een zware opgave. Een snelle openingsgoal moest uitkomst bieden. Yoeri van Blanken en Ruud Vink hadden 'm op de schoen, maar scoorden het gewenste doelpunt niet. Heerjansdam wel en het bedachte plan viel in duigen.

Halverwege de tweede helft gloorde er toch weer een klein beetje Meerkerkse hoop toen verdediger Thijs van Klij de stand gelijk trok, maar veel verder liet de ploeg van trainer Fop Gouman het niet komen. Want in de slotminuut maakte Heerjansdam zelfs 1-2.

"Bewust hield ik Thomas Mulders op de bank", legde SV Meerkerk-trainer Theo de Boon zijn strijdplan na afloop uit. "Patrick Vuurens en Ruud Vink moesten voorin oorlog maken en via de zijkanten zouden we proberen door te komen, want daar was Heerjansdam afgelopen zaterdag kwetsbaar. We wilden snel op voorsprong komen. De kansen kregen we zeker, maar ze gingen er niet in. Uit het niets scoorden zij wel en 'daar gaat je plan'."

Gehaast

Gelijk had De Boon, want in feite stond zijn team door de goal van aanvoerder Mike Sloof na een corner van Vincent Franke voor een schier onmogelijke opdracht. Ook omdat het tempo erg hoog lag. Zelfs voor Heerjansdam, dat bijzonder gehaast voetbalde en nauwelijks een vloeiende combinatie op de grasmat wist te leggen.

Na ruim 20 minuten spelen verzuimde Ruud Vink, na een voorzet van Koen Vermeer, de stand gelijk te trekken. "Als ik die eerste had gemaakt, had die tweede er ook ingevlogen", besefte Vink na afloop.

Op slag van rust kreeg Heerjansdam de ultieme kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Maar Boy Stoops wist een zeldzaam slippertje van Gert-Jan Koekkoek niet af te straffen. Tot opluchting van het thuispubliek, want hierdoor bleef SV Meerkerk in de wedstrijd.

Laatste troef

Zeker toen Thijs van Klij zijn lange lijf bij een hoekschop in de strijd gooide en in de 65e minuut de 1-1 op het scorebord zette. Met de snelle Floren Streefkerk voor verdediger Koen Vermeer zette De Boon zijn laatste troef in. Maar de wedstrijd was gespeeld, de fut was eruit bij de geelhemden. De wedstrijd kabbelde naar het einde. Stefan Lezer maakte aan alle twijfel een einde, door in de slotminuut de 1-2 te maken.

"We hebben het niet onaardig gedaan. Ik ben dan ook supertrots op mijn spelers. Tijdens deze twee wedstrijden hebben we aangetoond dat we tegen de eerste klasse aan zitten. We gaan de komende weken in gezamenlijk overleg de doelstellingen voor het nieuwe seizoen bepalen", blikte De Boon vooruit.

Publiekswissel

Een voetbaljaar zonder Patrick Vuurens. De bijna 40-jarige Vuurens kreeg kort voor tijd een meer dan verdiende publiekswissel. "Het zit er op", pufte de spits. "Helaas heb ik in de afgelopen twee wedstrijden niet kunnen brengen, wat in het seizoen nog wel lukte. Ik merk aan mijn lichaam dat het allemaal minder wordt. Ook vandaag, want al snel speelde mijn hamstring op."