• Diverse natuurgebieden in de streek komen in de verkoop.
• Diverse natuurgebieden in de streek komen in de verkoop. Foto: Geurt Mouthaan

Provincie verkoopt zeven terreinen

regio • De provincie Zuid-Holland verkoopt zeven natuurterreinen. Wie een bod doet, moet ook een plan van aanpak aanbieden en gecertificeerd natuurbeheerder zijn/worden.

Het gaat om de volgende terreinen: het picknickterrein bij Oud-Alblas (kippenbosje); de oostelijke visplaats aan de Graafstroom, nabij het Floris de Vijfdepad en ten oosten van het kippenbosje; het picknickterrein aan de provincialeweg, nabij de Zijdebrug; een stukje grond aan de Elzenweg, naast de provincialeweg; een kade langs de N216; het Kraaienbos aan de Boezem, tussen Goudriaan en Ottoland; de achterdijkse kade, ten zuiden van het Kraaienbos. Het gaat om in totaal 60 hectare.

Of de Slingelandse Plassen bij Goudriaan te koop zullen komen, hangt af van besluitvorming door de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard. Jan de Jong, beleidsadviseur groen bij de provincie: "Mogelijk neemt een gemeente het terrein over, dan gaat het niet in openbare verkoop. Dit beslaat ongeveer 30 hectare. Het gaat hier niet over een natuurterrein, maar over een recreatiegebied. Daar heb je wat meer mogelijkheden dan in een streng beschermd natuurgebied."

De Jong verwacht dat de terreinen nog voor de zomer zullen worden aangeboden op de site Landelijkvastgoedonline.nl. "Er is al een aantal oriënterende gesprekken gevoerd." Zodra de gebiedjes online staan, volgt een openbare verkoopprocedure. Wie in aanmerking wil komen, moet gecertificeerd natuurbeheerder zijn of worden. "De provincie wil dat de gebieden goed beheerd blijven worden, daar heb je enige expertise voor nodig."

Een langere versie van dit artikel staat op: www.hetkontakt.nl.