Weer ZomerOndernemer in 2016

regio • Ook in 2016 vindt het project ZomerOndernemer plaats. Het project is bestemd voor jongeren uit de Drechtsteden/Alblasserwaard e.o. en de startdatum is 12 juli in Dordrecht.

In 2015 werd het project ZomerOndernemer voor het eerst aangeboden aan jongeren tussen de 15 en 22 jaar oud vanuit de opleidingen VMBO tot en met HBO. Het project had als doel het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij jongeren en het bevorderen van het zelfstandig ondernemerschap in Nederland.

Kick out

Het project startte in de zomervakantie in 2015 met een Kickoff en werd vervolgd door een intensieve, driedaagse training waarbij kennis werd overgedragen over het ondernemerschap. Hierna was men op vier dagdelen te gast bij bedrijven in de regio. Tijdens de afsluitende bijeenkomst (Kick out) kregen de deelnemers de gelegenheid om hun (toekomstige) activiteit te presenteren.

Een aantal ambassadeurs (deelnemers van ZomerOndernemer 2015) gaan de komende tijd op pad naar scholen en jongerencentra om bekendheid te geven aan het project door hun ervaringen te delen. Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven is te vinden op de website www.zomerondernemer.nl. De inschrijving voor 2016 is 1 mei geopend.