Actiedag dagboerderij De Hoeff

giessenburg • Het startsein van Actie Hooiberg De Hoeff is vrijdag 3 juni. Syndion en de stichting Vrienden van De Hoeff houden die dag van 12.30 tot 16.00 uur op dagboerderij De Hoeff in Giessenburg een actiedag.

Het doel is om geld in te zamelen voor de bouw van een hooiberg met overkapping op het terrein van De Hoeff.

Dagboerderij De Hoeff wordt momenteel verbouwd en opnieuw ingericht naar het gebruik en de eisen van deze tijd. Maar er is nog een grote wens: de bouw en inrichting van een hooiberg. Niet alleen om het hooi in te bewaren, maar ook om te dienen als overdekte buitenwerkruimte voor onze cliënten.

Kraampjes

Op de actiemiddag zijn op het terrein van De Hoeff diverse kraampjes aanwezig waar bezoekers hun bijdrage kunnen leveren aan deze Actie Hooiberg. Er zijn verschillende kraampjes met producten van dagbestedingslocaties van Syndion te koop en natuurlijk zijn er ook kramen met plantjes. Verder is de winkel van De Hoeff open en kan men er terecht voor een hapje en een drankje. De opbrengst van de middag komt geheel ten goede aan de bouw van de hooiberg.

Dagboerderij De Hoeff is een dagbestedingslocatie van Syndion, gestart eind jaren tachtig in de oude schoolgebouwen aan de Bovenkerkseweg.

De naam Syndion bestond toen nog niet eens; het was één van de voorlopers van Syndion (de Regionale Stichting Dagverblijven) die dit -voor die tijd zeer bijzondere- project startte.

De opening van het nieuwe gebouw, in 1996, werd destijds verricht door de toenmalige Minister van WVC, Eelco Brinkman.