• Peursum slaagde er niet in de tweede plek te pakken.
• Peursum slaagde er niet in de tweede plek te pakken. Foto: Jeroen de Bruin

Peursum moet kortste promotieroute aan MVV'58 laten

meteren • Peursum moest de kortste promotieroute in de nacompetitie aan MVV'58 laten. Door een 1-1 gelijkspel bleef MVV'58 de hoogste periodekampioen net één punt boven Peursum. Dankzij een goal van Marnik Korevaar kort voor rust had Peursum lang zicht op winst, maar in de slotfase maakte Bart Grandia gelijk: 1-1.

MVV'58 mag nu met Asperen strijden om één plek in de derde klasse. Peursum moet eerst vierdeklasser Oosterhout uitschakelen voordat de promotiestrijd tegen derdeklasser Zuilichem volgt.

Voorsprong weg

Trainer Rob Fluijt zag Peursum een kostbare voorsprong verspelen: "Het was een wedstrijd met weinig kansen, maar wel iets beter voetbal van ons. Goed spel was door de harde wind en het erg slechte veld overigens heel moeilijk. In het begin na rust ging het ook tegen de wind in aardig, maar we konden niet doordrukken. Zo werd het na hun sterke wapen, een verre inworp, uit een rommelige situatie nog 1-1. Daardoor zullen we voor promotie een extra horde moeten nemen. Het zal nog moeten blijken of dat een nadeel is."

De primaire taak voor beide al voor nacompetitievoetbal geplaatste teams was om fatale gele kaarten en blessures te vermijden. Dat lukte niet best. Peursum-aanvoerder Marijn Korevaar en topscorer Niels Nomen kregen een gele kaart en zijn in de eerste nacompetitiematch geschorst. Bij MVV'58 overkwam Tijn Wilpstra hetzelfde.

Niet doortastend genoeg

Peursum was voor rust beter, doch de pogingen van Marijn Korevaar en Robin Peursem (kopbal) strandden op doelman Bertels. Vlak voor rust nam Peursum toch verdiend de leiding. Uit een verre voorzet van Johan Woltman vanaf links trof Marnik Korevaar goed doel: 0-1. Peursum begon de tweede helft met alsnog Niels Nomen; de topscorer was vanwege gebrek aan training buiten de basis gelaten. Uit een pass van Twan Romeijn werd Robin Peursem voor buitenspel teruggefloten. Niels Nomen overkwam na een mooie actie van Marnik Korevaar hetzelfde. Verder was Peursum offensief niet doortastend genoeg. Dat bood MVV'58 hoop, al stuitte René Story op keeper Derek Peters. Ook na een misser van Remco Klein redde doelman Peters. Na een verre inworp van Menno van den Brink en een scrimmage werd het in de 79e minuut door Bart Grandia toch gelijk: 1-1. MVV'58 werd zo de hoogste periodekampioen. Trainer Rob Fluijt gaat met Peursum ook een promotiepoging wagen om al na één jaar de plaats in de derde klasse te heroveren: "Het is al een mooi seizoen, maar promotie zou voor de vereniging natuurlijk heel leuk zijn. Peursum zal er vol voor moeten gaan." In Oosterhout wacht de eerste opponent.