• SteDoCo is opgetogen: de Hoornaarse topklasser is veilig en ontloopt dus de nacompetitie.
• SteDoCo is opgetogen: de Hoornaarse topklasser is veilig en ontloopt dus de nacompetitie. Foto: Rick den Besten

Hoornaarse ploeg veilig en volgend seizoen in Derde Divisie

SteDoCo ontloopt nacompetitie

werkendam • Op een winderig en koud sportpark De Zwaaier trok het bezoekende SteDoCo aan het langste eind. De minimale 1-2 overwinning op het onherkenbare Kozakken Boys, slechts Gwaeron Stout werd als vaste basisspeler opgesteld, was voldoende.

"Een fantastisch gevoel. We komen van heel ver. Tijdens de winterstop stonden we onderaan met vijf punten achterstand en nu redden we het op eigen kracht. Overigens was vandaag ons voetbal niet goed, helemaal niet zelfs", beaamde SteDoCo-trainer Virgil Breetveld na afloop.

Zenuwen

De Dordtenaar had er een verklaring voor. "Net als vorig jaar tijdens de kampioenswedstrijd tegen Jodan Boys had mijn ploeg last van zenuwen. Niet alleen in het begin, maar eigenlijk de hele wedstrijd. Bewust hebben we ervoor gekozen om zo gesloten mogelijk te blijven spelen."

SteDoCo keek snel tegen een achterstand aan. Gwaeron Stout ging er in de openingsfase op links vandoor. Zijn scherpe voorzet werd door Gautam Kalpoe keihard achter zijn eigen doelman Ritchie Steinmann geschoten.

SteDoCo leek op het kwartier de stand gelijk te trekken. Kozak Sem van der Pijl leverde de bal kinderlijk eenvoudig in bij Joran Schröder, maar de Hardinxvelder had tegenover keeper Hogendoorn iets teveel bedenktijd nodig en Van der Pijl kon zijn fout herstellen.

Schroom

Een vijftal minuten later was het wel prijs. Verdediger Chris Boom rondde een voorzet van Hakan Tokul heerlijk af; 1-1. SteDoCo gooide even alle schroom van zich af en trok vol ten aanval. Giovano Godeken werd in de 26e minuut onderuit getrokken door Mohammed Hammouti. Binnen de beruchte lijnen en dus kon scheidsrechter Derya Serik uit Deventer niet veel anders doen dan de bal op de stip leggen. Voor SteDoCo-topscorer Faouzi een koud kunstje om zijn ploeg op de o zo belangrijke 1-2 voorsprong te zetten.

Lukoki

SteDoCo verzaakte vervolgens nog voor rust de bevrijdende 1-3 te maken en kwam daardoor in deel twee nog enigszins in de 'problemen'. Zeker toen bij de 'Boys' Madjer Lukoki werd gebracht.

De behendige aanvaller kreeg drie prachtige kansen, maar tot opluchting van 'heel' Hoornaar wist Lukoki het net niet te vinden. Ook SteDoCo niet en dus bleef het spannend tot de laatste speelseconden. Ook omdat FC Lisse 'verrassend' haar tweede thuiszege boekte op het reeds uitgespeelde Scheveningen.

Twee finales

Kozakken Boys-trainer Arie Schep had het vizier, feitelijk al voor de wedstrijd, op de komende twee wedstrijden staan.

"Inderdaad, nog twee finales voor de boeg. Met twee prijzen die we moeten pakken. Aanstaande maandag spelen we om de EM Cup tegen LRC en zaterdag volgt de finale van de Districtsbeker tegen ASWH. Met het oog op die finales hebben we vandaag bewust de licht geblesseerde spelers rust gegeven en spelers, die vertrekken, speelminuten gegund. Natuurlijk heb ik afgelopen week meerdere keren gedacht aan de late gelijkmaker van Maassluis, zeker nu ze kampioen geworden zijn."

Theo Sprong