• De Hofwegense Molen in Bleskensgraaf.
• De Hofwegense Molen in Bleskensgraaf. Foto: Geurt Mouthaan

Molenaars zetten deuren weer open

regio • De molens in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden zetten zaterdag 14 mei tijdens de Nationale Molendag de deuren weer open voor belangstellenden.

Korenmolen De Vriendschap in Bleskensgraaf is van 10.00 tot 17.00 uur open. Er wordt uitleg gegeven over de werking van de molen en er zijn demonstratie van het malen van graan op windkracht. Ook zijn er meelproducten te koop.

Altijd al een rondleiding willen meemaken in Werelderfgoed Kinderdijk? Dat kan op 14 mei gratis. Inschrijven voor een gratis rondleiding kan via inschrijven@molenskinderdijk.nl. De tijden zijn 11:00,13:00 uur en 15:00 uur. Er is een speciaal arrangement voor kinderen. Voor 10 euro (inclusief entree) krijgen zij een molenaarscursus op het erf van Museummolen Blokweer.

Van de molenstichting Simav zijn de Kortlandse Molen in Alblasserdam, de Kooiwijkse Molen en de Peilmolen in Oud-Albla, de Wingerdse Molen en de Hofwegense Molen in Bleskensgraaf, de Goudriaanse Molen in Goudriaan, de Middelmolen en de Kerkmolen in Molenaargraaf, de Gelkenesmolen, de Graaflandse Molen, de Achtkante Molen en de Achterlandse Molen in Groot-Ammers, de Westermolen in Langerak, de Broekmolen, de Oude Weteringmolen, de Achtkante Molen, de Kleine Molen en korenmolen De Liefde in Streefkerk, korenmolen Jan van Arkel in Arkel, de Oudendijkse Molen en de Scheiwijkse Molen in Hoornaar, de Boterslootse Molen en de Stijve Molen in Noordeloos, de Hoekmolen in Hei- en Boecop en de Broekmolen en de Vlietmolen in Lexmond van 10.00 tot 16.00 uur open.