Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Ruim 1.000 deelnemers kwamen zaterdag voldaan over de streep

Twintigste Stap en Trap groot succes

hoornaar • De twintigste editie van Stap en Trap was een groot succes. Omgeven door het warme weer verwelkomde de organisatie zaterdag tal van wandelaars en fietsers die hun tocht volbracht hadden.

Wouter van Vegchel (38) van de organisatie kijkt met een tevreden blik terug op het evenement. "Het liep dit jaar veel beter dan we vooraf hadden gehoopt. Op de eerste dag waren er zo'n 560 fietsers naar het dorp toegekomen om te starten, terwijl dat er de tweede dag al 760 waren. Tel daar de 807 wandelaars bij op en je komt uit op ruim 1.500 deelnemers. Uiteindelijk hebben we op zaterdag 400 wandelaars, 600 fietsers en 80 Kennedymars-lopers mogen verwelkomen."

Over het weer was Van Vegchel ook zeer te spreken. "We hebben geweldige omstandigheden gehad en hoorden opnieuw positieve geluiden van de deelnemers. Als je ziet dat het voor de twintigste keer werd gehouden, dan doe je ook wel iets goed." Net als andere jaren was Vas Rietveld (84) uit Giessenburg ook dit jaar weer van de partij. Niet als deelnemer, maar als vrijwilliger. "Toen ze met de fietsvier- en wandeldriedaagse begonnen, hebben ze mij gevraagd om als vrijwilliger aanwezig te zijn. Dat leek me wel leuk, en sindsdien ben ik er altijd blijven hangen. Zodoende was dit ook mijn twintigste jaargang."

Rietveld droeg zijn steentje bij door stempelwerk in de grote tent te verrichten. "Het leukste daaraan is, is dat je iedereen ziet. Heel leuk om mee te maken. Zulk goed weer hebben we ook nog nooit getroffen, dus de meeste mensen die je ziet, wandelen met een glimlach de tent binnen. Ik heb het buitengewoon naar mijn zin als vrijwilliger en als de gezondheid het toelaat, draag ik ook de komende jaren mijn steentje bij."

Jan (76) en Chrisje Welner (74) uit Hank hadden op hun beurt ook complimenten over voor de organisatie van Stap en Trap. "Het is de dertiende keer dat we meedoen met de fietstocht en de route heeft nog geen enkele keer verveeld. Door weer en wind doen we mee. Volgend jaar zijn we er zeker weer bij als fietsliefhebbers."

Leendert Kamsteeg