Ook mobiele telefonie in alle pakketten

Nieuwe provider GiessenlandenNet

giessenlanden • Het was voor het bestuur van GiessenlandenNet een duidelijke zaak: een punt zetten achter de samenwerking met provider Canal Digitaal en de keuze maken voor Solcon.

"Bij de start van het glasvezelproject sloot ons wensenlijstje en de benodigde investeringen het beste aan bij het aanbod van Canal Digitaal", blikt bestuurslid Marieke Koorevaar terug. "Gaandeweg het proces bleek echter dat we concessies moesten doen rondom hetgeen wij in gedachten hadden voor de inwoners van Giessenlanden en voor de manier waarop we de openheid van het glasvezelnetwerk wilden waarborgen. We kwamen op een punt waarop wij moesten kiezen. Of concessies doen, of naar een andere provider uitkijken."

De wens om zelf de regie te houden en een open netwerkstructuur aan heel Giessenlanden aan te kunnen bieden, gaf uiteindelijk de doorslag. Daarmee was GiessenlandenNet terug bij af en moesten opnieuw de gesprekken met providers worden aangegaan. Solcon bleek de ideale vervanger. "Met hen hadden we tijdens eerdere gesprekken al een klik, maar er waren toen enkele punten waarop we niet tot overeenstemming kwamen. Dat lukte nu wel. Het is een betrouwbare samenwerkingspartner; Solcon is door de Consumentenbond al vier keer uitgeroepen tot beste internetprovider van Nederland."

Het kostte tijd, maar GiessenlandenNet is uiteindelijk zeer tevreden met de overstap. Koorevaar: "Eén van de voordelen is dat er in ieder pakket standaard één mobiel telefoonabonnement zit, tegen betaling van eenmalig 7,50 euro. De internetsnelheid ligt hoger, onderling bellen in Giessenlanden is gratis en ze leveren goede service. Het oude telefoonnummer kan kosteloos worden overgezet; bij Canal Digitaal kostte dat 10 euro. Met een Solcon abonnement kan overal in Nederland TV worden gekeken op smartphone en tablet. Handig voor Giessenlanders die in eigen land op vakantie gaan."

Vrijdag 13 mei ontvangen alle inwoners die zich hebben aangemeld voor glasvezel een brief met alle informatie op een rij. Zij krijgen diezelfde avond een e-mail met een link naar hun persoonlijke GiessenlandenNet-pagina. Daar kunnen zij hun eerdere pakketkeuze checken en wordt er enige aanvullende informatie gevraagd. Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld, ontvangen zaterdag 14 mei een brief met informatie over het vernieuwde aanbod.

De aanmeldingen blijven overigens binnenkomen bij GiessenlandenNet. "Dat kan nog steeds; pas als de kabels al zijn aangelegd en mensen melden zich daarna aan, moeten er extra aansluitkosten betaald worden. De planning is dat we in juni gaan testen. Als alles meezit, is eind 2016 de aanleg afgerond en is heel Giessenlanden voorzien van glasvezel."

Voor meer informatie of aanmelding: www.GiessenlandenNet.nl.

Geurt Mouthaan