Arkel ondanks knappe zege gedegradeerd

arkel • In de laatste thuiswedstrijd leverden de mannen van de afscheidnemende trainer Jerôme Ceton een prima prestatie. Tegen het nog voor de prijzen voetballende Heukelum won ASV Arkel met 3-2.

"Het winnende doelpunt viel ver en ver in blessuretijd. Dominique de Wit maakte de winnende goal. Hij had eerst nog met het tweede meegedaan en kwam in de tweede helft bij ons op de bank zitten", aldus Ceton na afloop, die ook de pas 17-jarige Alexander Oonk liet invallen.

Riant

Arkel opende uitstekend en stond halverwege de wedstrijd op een riante 2-0 voorsprong. Op het halfuur opende Stefan Roubos de score. Acht minuten later verdubbelde aanvoerder Remie Schuurman de marge.

"We lieten bewust het balbezit aan Heukelum, dat de laatste zeven wedstrijden had gewonnen. In de tweede helft voerde Heukelum van lieverlee de druk op en werd het op een gegeven moment weer gelijk", zag Ceton.

"We zijn toch een soort Angstgegner voor Heukelum. Dat was vorig seizoen ook en nu niet anders. Door de vele drinkpauzes en wat oponthoud speelden we meer dan tien minuten door. In ons voordeel, want uiteindelijk maakten wij de 3-2. De teleurstelling is door de degradatie natuurlijk groot, maar voor het thuispubliek is deze overwinning toch een mooie afsluiting", vond de Gorcumse oefenmeester, die volgend seizoen voor zijn cursus TC 1 stage gaat lopen bij Kozakken Boys.