• Geen nacompetitie voor Nieuw-Lekkerland.
• Geen nacompetitie voor Nieuw-Lekkerland. Foto: Richard van Hoek

Geen nacompetitie voor Nw-L

nieuw-lekkerland • 'Gegokt en verloren', stelde Nieuw-Lekkerland trainer Ronald Hulsbosch vast na het 0-2 verlies tegen Oranje Wit.

'We hoopten vanuit teruggetrokken positie doeltreffend te kunnen counteren, maar dat plan konden we na de 0-1 kort voor rust bij het grof vuil zetten'. Met de 0-2 nederlaag kwam- hoewel Nieuw-Lekkerland komende zaterdag nog tegen Pelikaan moet voetballen- gevoelsmatig een einde aan een zwaar en wisselvallig seizoen, waarin Lekkerland lang tegen degradatie moest strijden, even mocht ruiken aan een nacompetitieticket en uiteindelijk een middenmootpositie in de eerste klasse C liet noteren.

Nadat Robert Versteeg (Oranje Wit) en Sjoerd Slob (namens Nieuw-Lekkerland) ieder een scoringskans hadden gemist, sloeg de bezoekende ploeg op slag van rust doeltreffend toe met een rake kopbal van Versteeg. Van het onder druk zetten van Oranje Wit kwam het nauwelijks, maar desondanks vielen er wel scoringskansen te noteren. Zo miste Andy van Vugt een voetlengte om een lage voorzet tot doelpunt te promoveren en stuitten schoten van Wolf en Brekelmans af op de vuisten van Oranje Wit's doelman Nicky de Jong. Oranje Wit kreeg een veelvoud aan mogelijkheden, waarbij vooral invaller-spits Christiaan Perrier zich 'onderscheidde' met het verprutsen van zeker vijf 'honderdprocentjes'; In de 64e minuut was het wél raak, al had de beste speler van het veld Jan Konemann daarvoor de hulp nodig van Nieuw-Lekkerland keeper Edward de Groot, die een houdbaar schot van een meter of twintig niet onder controle kreeg en tegen het net zag rollen. Met de 0-2 was de wedstrijd-die-nooit-een wedstrijd-werd definitief gespeeld