• De teleurstelling is groot bij Gauthier Luwawa.
• De teleurstelling is groot bij Gauthier Luwawa. Foto: Rick den Besten

Asperen geeft Groot-Ammers het laatste zetje naar de 4e klasse

groot-ammers • Na de met 1-4 verloren wedstrijd tegen Asperen werd definitief wat er al geruime tijd aan zat te komen: Groot-Ammers is gedegradeerd naar de vierde klasse. Ook dit duel was tekenend voor het geelzwarte seizoen. Genoeg kansen, gebrek aan afronding. De witzwarte brigade gaat de nacompetitie in.

"De wedstrijd van vandaag was symptomatisch voor het hele seizoen", vond interim-trainer Peter den Engelsman. "We maken de kansen wederom niet af en lopen bovendien vanaf het begin achter de feiten aan."

Al binnen twintig minuten konden inderdaad alle plannen de prullenbak in. Door een verre uittrap van doelman Dennis Rooyakkers kwam Gerard Breider in de zevende minuut alleen voor de Ammerse sluitpost Wilco van Gelderen te staan. De spits omspeelde de keeper simpel en schoof de 0-1 in het lege doel. Na twintig minuten was het vervolgens 0-2 doordat Tareq Ibrahim schitterend een vrije trap binnen krulde.

Een lastig verhaal restte, want er moest gewonnen worden door de geelzwarten. Groot-Ammers rechtte na de drinkpauze de rug en kreeg de nodige kansen. Pim den Hartog verraste iedereen door een vrije trap snel te nemen, maar die belandde op de paal. De rebound van Pim Rijke ging voor vrijwel leeg doel over. Op slag van rust waren er kansen van dichtbij voor Danny den Hartog, opnieuw Pim den Hartog en Gauthier Luwawa.

Alles-of-niets

In de tweede helft bracht Den Engelsman aanvaller Kevin Korrel in en ging achterin met drie verdedigers spelen. Deze alles-of-niets poging zorgde ervoor dat Groot-Ammers fel van start ging en gevaar stichtte bij corners via Dierk Lekkerkerker en Yannick de Bondt. Een vrije trap van Korrel werd door Rooyakkers uit de bovenhoek geranseld. Luwawa leek het duel nog spannend te maken met de 1-2 en nog twintig minuten op de klok, maar kort daarop scoorde invaller Maikel Groenenberg de 1-3 en Michiel den Hartog bepaalde de eindstand op 1-4 door de bal in het dak van het doel te janken. Voor Groot-Ammers bleek ook een strafschop geen uitkomst te bieden. Rooyakkers – de man van de wedstrijd – stopte de inzet vanaf elf meter van Pim den Hartog.

"De uitslag is goed voor ons", wist Smaal, die door de winst van SC Everstein niet meer kan ontsnappen aan de nacompetitie. "Misschien putten ze er vertrouwen uit, maar ik heb ook zat punten gezien die beter moeten." Groot-Ammers zakt na zeven jaar weer af naar de vierde klasse. "We hebben even een opleving gehad", treurde Den Engelsman. "Vorige week tegen Focus'07 hebben we het echter af laten weten en vandaag speelden we eigenlijk tegen beter weten in. Uithuilen en opnieuw beginnen."