• Joran Schröder heerst in de lucht.
• Joran Schröder heerst in de lucht. Foto: Rick den Besten

SteDoCo tussen hoop en vrees, maar heeft het in eigen hand

Alles komt op laatste wedstrijd aan

hoornaar • "Geen vreemde nederlaag, want Katwijk is een betere ploeg. Het breekpunt was toch wel de twee kansen die wij vlak voor rust kregen. Als we met een voorsprong gaan rusten, dan moeten zij meer risico's nemen en was er misschien meer uit te halen geweest vandaag", peinsde SteDoCo-trainer Virgil Breetveld na afloop.

"Overigens schijnt aan die 0-1 een handsbal vooraf te zijn gegaan. We hebben geprobeerd ons te herpakken en hebben na de 0-2 met vier aanvallers alle risico's genomen. Maar we moeten reëel zijn, het zat er niet in. Ik zag zojuist in het kleedlokaal wel een ploeg vol moed voor de laatste wedstrijd tegen Kozakken Boys", aldus Breetveld.

Ongrijpbaar

In de redelijk gelijkopgaande eerste helft kregen zowel de thuisploeg als de gasten nagenoeg evenveel kansen. Natuurlijk bepaalde Katwijk, gesteund door fanatieke supporters die met zes volle bussen naar de Alblasserwaard waren afgereisd, het spel.

Met name de bijzonder snelle Steven Sanchez Angulo en Stefan Plat waren bijna ongrijpbaar voor Jermaine van Pijkeren en Justin Sporkslede. Aan de andere kant lieten Joran Schröder en Pascal van Delden zich ook regelmatig zien. Laatstgenoemde leverde in de allerlaatste speelminuut van de eerste helft een puike voorzet af op het hoofd van Mohammed Faouzi, maar de Hoornaarse clubtopscorer kopte ruim over.

Niet veel later stond Hakan Tokul oog in oog met Koroglu, maar stuitte op de Katwijkse doelman. En dus werd er met een blanco stand gerust.

Gedaan

Een minuut of zeven na de thee stoomde Jermaine van Pijkeren brutaal naar voren. In plaats van de bal af te geven op drie wel erg vrijstaande medespelers (Van Delden, Tokul en Faouzi – TS) schoot de verdediger zelf, en hoog over. Zijn egoïstische actie was het laatste wapenfeit van de ploeg uit Hoornaar.

Want toen in de tegenaanval Katwijk op voorsprong kwam, was het in feite gelijk gedaan met het dappere SteDoCo.

De openingstreffer van de Katwijkse nummer 7 Angulo viel iets na het moment dat Kozakken Boys op voorsprong kwam in Maassluis. De feestvreugde achter het doel van de sterk keepende Ritchie Steinmann werd er niet slechter van. En zeker toen een kwartiertje later de 0-2 van Jeffrey Jongeneelen op het scorebord verscheen.

Ondanks de zomerse weersomstandigheden,= trokken donkere wolken over Hoornaar. Maar de lucht was tegen half vijf weer geklaard. Lisse en Kozakken Boys verspeelden in de slotfase hun 'zekere' overwinning tegen respectievelijk Hardenberg en Excelsior Maassluis.

In eigen hand

"We hebben alles nog in eigen hand", rekende SteDoCo-trainer Virgil Breetveld snel voor. "Als we komende zaterdag hetzelfde resultaat boeken als Lisse, dan spelen we geen nacompetitie."
"Bovendien is Kozakken Boys uitgespeeld voor de titel, die zijn klaar en de druk is er bij hen af. Nu maar hopen dat wij daar ons voordeel mee kunnen doen."

Theo Sprong