• Aron Romeijn naar Team Justlease.nl.
• Aron Romeijn naar Team Justlease.nl. Foto: Team Justlease.nl

Romeijn stapt over naar Justlease.nl

ottoland • Schaatser Aron Romeijn verruilt het developmentteam van Beslist.nl per direct voor Team Justlease.nl. De 24-jarige Ottolander is blij dat de kogel door de kerk is.

"Deze overgang is voor mij heel mooi. Ik heb een tijd contact gehad met Justlease.nl en heb mijn pijlen meteen na afloop van het afgelopen seizoen op hen gezet. Ik was toe aan een nieuwe omgeving en ik denk die nu te hebben gevonden. Als je van een opleidingsteam de stap kunt maken naar een volwassen topteam dan moet je die kans niet laten liggen."

Deze week nog reist Romeijn met zijn nieuwe teamgenoten af naar het Spaanse Mallorca, waar een eerste trainingsstage volgt. Pas in september volgen de eerste officiële wedstrijden voor de sprinter.

Bij zijn nieuwe team gaat hij onder meer samen trainen met Ireen Wüst en Jan Blokhuijsen. "Daar kijk ik erg naar uit. Het is voor beide partijen een win-winsituatie. Het huidige team van Justlease.nl kenmerkt zich vooral door veel allround-schaatsers, terwijl ik het moet hebben van mijn snelheid."

Dat was er volgens hem mede doorslaggevend voor dat de overstap snel beklonken was. "Het is nu ook zaak dat ik mij meer ga ontwikkelen op het gebied van de middellange afstanden. Met de aanwezige faciliteiten en het topsportklimaat heb ik er vertrouwen in dat ik hierin stappen ga maken." Rutger Tijssen wordt vanaf heden zijn trainer. Romeijn was in het verleden drie jaar actief voor de opleidingsploeg van Team Beslist.nl.

Leendert Kamsteeg