Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Wandelen en fietsen door Groene Hart

hoornaar • Na het succes van voorgaande jaren organiseert Stap en Trap in mei voor de twintigste keer in de Alblasserwaard de fietsmeerdaagse, en voor de zestiende keer de wandelmeerdaagse.

Het fietsen start op woensdag 4 mei en het wandelen op donderdag 5 mei. Beide evenementen eindigen op zaterdag 7 mei.

Dit jaar wordt er tevens een Kennedymars georganiseerd ter ere van het jubileum. Elk jaar weer worden er nieuwe, verrassende routes uitgestippeld. Men komt zo door de polder en pittoreske dorpen. Onderweg zijn er de nodige bezienswaardigheden, zoals molens of (kaas)boerderijen. Tevens zijn er voldoende stops om iets te drinken of eten. De routes bevatten voor de wandelaar een goede mix van asfalt, steen- en graspaden.

Entertainment

Start en finish zijn in de grote tent ter hoogte van Dorpsweg 119, te Hoornaar. Elke dag is er na de fiets- of wandeltocht entertainment en tijd voor het uitwisselen van ervaringen. Op vrijdagavond wordt traditiegetrouw een feestavond gehouden met Nederlandstalige muziek en live-optredens.

Wat zijn de keuzes? Eén, twee, drie of vier dagen fietsen (30, 40, of 60 km) van 4 tot en met 7 mei. Eén, twee of drie dagen wandelen (15, 25, 30 of 40 km) van 5 tot en met 7 mei. Start en finish zijn in een tent aan de Dorpsweg te Hoornaar:

Voor meer informatie en voorinschrijvingen is er de website:

q www.stapentrap.nl.