• Bestuurslid Corrie de Kluijver (l) en vrijwilliger Ank Mul (r).
• Bestuurslid Corrie de Kluijver (l) en vrijwilliger Ank Mul (r). Foto: Leendert Kamsteeg

'Jarenlang is onder te lage temperaturen gezwommen'

Warmer water in zwembad Dompelaar

groot-ammers • Tot deze maatregel ziet 'Vrienden van de Dompelaar' zich genoodzaakt, gezien de klachten over het te koude water in het verleden.

"Hoe warm het water voorheen was, is ons niet precies bekend. Wel duidelijk werd dat het zo niet langer kon doorgaan. Jarenlang is er onder te lage temperaturen gezwommen", vertelt bestuurslid Corrie de Kluijver. "Basisscholen De Ammers en de Rehoboth gebruiken de baden voor schoolzwemmen, terwijl de Eben-Haëzerschool eerder al besloot om hier niet meer te komen. Het kwam geregeld voor dat kinderen van de kou stonden te rillen en zelfs paars wegtrokken."

Per 1 mei is dat wat haar betreft verleden tijd. Het water van de twee grootste baden wordt dan afgesteld op 23 graden. Het kleuterbad komt via de zon op de juiste temperatuur.

"We hebben gekeken waar de oorzaak van dit probleem ligt, en die bleek gemakkelijker op te lossen dan verwacht. Na het checken van het gasverbruik tijdens het vorige seizoen bleek de kachel, waarmee de temperatuur wordt geregeld, niet op de juiste stand te staan. Er is toen contact opgenomen met de beheerder van het bad, Optisport, en zij hebben toegezegd hier in het vervolg op te letten. We gaan er nu voor zorgen dat de kinderen, en alle andere mensen, weer plezier in het zwemmen krijgen."

Zwemvierdaagse

Ank Mul (70) is al vijf jaar als vrijwilliger actief voor De Dompelaar en is blij met deze ontwikkeling. "We houden het zwembad in stand met ruim dertig vrijwilligers en we vinden het stuk voor stuk belangrijk dat iedereen met een gerust hart kan zwemmen. We zijn er dan ook trots op dat het nog bestaat en willen dat vieren met onder andere de zwemvierdaagse, die in juni staat gepland. Dat evenement zullen we afsluiten met een gezellige avond en er is natuurlijk een medaille voor alle deelnemers."