VVAC speelt zich tegen SC Everstein in veiligheid

ottoland • Door de remise (2-2) tegen SC Everstein is VVAC ook volgend jaar weer derdeklasser. "Alle bellen staan op veilig", glimlachte VVAC-trainer Ton Heijstek.

"De eerste helft was zeer en zeer matig. Erg mat ook. Gelukkig voetbalde SC Everstein ons niet ondersteboven. Wel stonden we in de rust met 0-2 achter. Enkele omzettingen pakten goed uit en in deel twee was er wel beleving en strijd. Een 180% ander VVAC. Zeer terecht kwamen we op gelijke hoogte en was er zelfs meer te halen", analyseerde Heijstek, die het punt vanwege privé-omstandigheden opdroeg aan zijn familie. De goed ingevallen A-junior Bob van Oosterhout rondde na een dik uur spelen een mooie steekbal van Nick Lakerveld prima af.

Het VVAC-publiek moest tot tien minuten voor het officiële einde wachten op de meer dan verdiende gelijkmaker. Wie anders dan captain Bart Koomans scoorde de 2-2.

"We zijn veilig en dat voelt als een verlossing. De komende weken gaat het vizier al op het nieuwe seizoen, waarin ik niet meer kan beschikken over Bart Koomans (naar SV Meerkerk) en Sijmen Stuij (stopt minimaal één seizoen)", aldus Heijstek.