• Arkel berust in een afzink naar de 4e klasse.
• Arkel berust in een afzink naar de 4e klasse. Foto: Rick den Besten

De Alblas bezorgt Arkel genadeklap: degradatie vrijwel een feit

arkel • Arkel ging met 0-5 onderuit tegen De Alblas en is daarmee officieus gedegradeerd. Alleen middels een mirakel kan de derde klasse nog voor sportpark Schoonzigt behouden blijven. De bezoekers kenden juist een mooie opmaat richting nacompetitie om promotie naar de tweede klasse.

"Dit lijkt wel de genadeklap, ja", kon Arkel-trainer Jerome Ceton niet om de harde cijfers heen. Alleen als zijn ploeg de twee slotduels wint en Focus'07 beide wedstrijden verliest (en Groot-Ammers ook de punten laat liggen) komen ze naast elkaar te staan. "Alleen een rasoptimist zal ons nog kansen toedichten."

Gezien het spel zitten twee winstpartijen er ook niet in. Arkel kreeg in de beginfase wel twee goede kansen (Robert Scheurwater schoot op de lat en over), maar gaf het vervolgens te makkelijk weg tegen een scherper De Alblas. Na ruim een halfuur spelen kon Laurens Barnhoorn dan ook de 0-1 binnen lepelen. Door een wissel, de jonge rechtsback Stijn Ruwaard raakte zwaar geblesseerd aan de knie, stonden de gastheren vervolgens niet op te letten bij een vrije trap. Barnhoorn kon vrij voorgeven en Jeffrey Gelderblom schoot raak: 0-2.

Nekslag

Direct na rust volgde de nekslag voor Arkel door een snelle rake kopbal van Stefan Bakker. Joey van Assendorp kon direct daarna de spanning weer terugbrengen, maar zijn stiftje miste de juiste hoogte. Via een benutte strafschop door Gelderblom en een kopbal van Marco van Vuuren stond het binnen het uur al 0-5. In de tussentijd ontving de lichtelijk gefrustreerde Reno Dame binnen acht minuten twee gele kaarten, waardoor de thuisploeg met tien man verder moest.

Hemel en aarde bewogen

Voor De Alblas was het positief dat de broers Koremans na blessureleed weer konden invallen. "We krijgen langzaamaan weer een fitte groep en dat proberen we uit te bouwen voor over drie weken", blikte De Alblas-trainer Michel de Raad alvast vooruit richting de nacompetitie. "Vorige week was het erg teleurstellend, dus hebben we iedereen weer even op scherp gezet. We kenden sowieso een slechte periode. De druk was eraf en daar kon mijn ploeg niet mee omgaan. Ik heb hemel en aarde bewogen om ze weer aan het voetballen te krijgen en de wedstrijd van vandaag komt dan als geroepen."

Verzet gebroken

Ceton legt zich neer bij degradatie. "Ik ben er uiteindelijk niet in geslaagd om er een voetballend geheel van te maken. Om een team neer te zetten. Kijkend naar vandaag maken we gewoon teveel fouten en daar wist De Alblas van te profiteren. Als dan direct na de rust de 0-3 valt is bij ons het verzet gebroken."

Marco van Vlijmen