• De Molenwaardse gedecoreerden en burgemeester Van der Borg.
• De Molenwaardse gedecoreerden en burgemeester Van der Borg. Foto: Wim Deelen

Tien koninklijke lintjes in Molenwaard

molenwaard • In de gemeente Molenwaard werden dinsdag tien personen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw S. Stuij-van Hattem uit Wijngaarden kreeg de koninklijke onderscheiding onder meer voor haar inzet als coördinator en contactpersoon van Tafeltje-Dek-je van de Stichting Vrijwillige Hulpdienst Graafstreek. H. den Besten uit Nieuw-Lekkerland was onder meer actief in de Raad van Commissarissen van de Woningbouw Vereniging Nieuw-Lekkerland en chauffeur voor mindervaliden. A. Karsdorp uit Bleskensgraaf was en is op diverse vlakken kerkelijk actief, als onder meer diaken en pastoraal medewerker.

Mevrouw A. Stam-Stam uit Nieuw-Lekkerland was en is vooral actief voor mensen met een beperking, onder meer als bestuurslid van de landelijke oudervereniging Op Weg Met De Ander. G.B. Bons uit Bleskensgraaf was bestuurslid van de School met de Bijbel in Bleskensgraaf en is vrijwilliger bij de Gereformeerde Gemeente Sliedrecht.

Mevrouw H. Kortleve-Stout en P. Kortleve uit Groot-Ammers vervulden en vervullen vrijwilligersfuncties,onder meer bij ijsclub De Telegraaf, Stichting Vrienden van De Dompelaar en Stichting De Oranjevriend. Mevrouw A.M. de Gruijter-Verhaar uit Nieuw-Lekkerland is onder meer vrijwilliger bij de L. & N. Smit's Stichting en secretaris van de Bond van Hervormde Zondagsscholen. J.A.M. Luiken uit Groot-Ammers is vrijwilliger bij de Stichting Verenigde Nederlandse Bedevaarten en bij de Gorinchemse Scheidsrechters Vereniging (GSV). Mevrouw T.M.C. Rozendaal-Beems uit Langerak zet zich als bestuurslid in voor de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen en Ouderensoos Langerak-Nieuwpoort. Op www.hetkontakt.nl staat een uitgebreide omschrijving van de activiteiten van de gedecoreerden.