• Toen het er nog zo goed uitzag voor SteDoCo: Joran Schröder heeft de Hoornaarse topklasser op 2-0 gezet. Foto: Rick den Besten

SteDoCo ziet Spakenburg uit late penalty langszij komen

Geweldige domper in slotminuut

hoornaar • Zelden zal een gelijkspel nog zuurder hebben gesmaakt voor SteDoCo dan na het treffen met Spakenburg. "En wel om meerdere redenen", kon oefenmeester Virgil Breedveld dit onderschrijven. "We hebben een fantastische wedstrijd afgeleverd, maar verzuimen om deze vroegtijdig koud te maken."

Vooral de eerste helft was formidabel voor de mannen uit Hoornaar. De bezoekers speelden als een natte krant. "Dat was echter wel onze verdienste", vond Breedveld. "We zorgden ervoor dat zij niet in hun spel konden komen." Zijn spelers combineerden er lustig op los en kenden bovendien een heerlijke start. Al in de derde minuut lag namelijk al de 1-0 in het netje dankzij een bekeken schot van Coen van der Waal die buiten het bereik van doelman Barry Ditewig neerplofte.

Mohammed Faouzi kreeg vervolgens eerst in tweevoud zelf de kans om de score te verdubbelen, om twee minuten later Joran Schröder in stelling te brengen. De aanvallende middenvelder schoot raak en bracht SteDoCo zodoende binnen twintig minuten op een riante 2-0 voorsprong. In het restant voor de rust kregen de gastheren diverse kansen om de score verder te doen oplopen. De inzet van Chris Boom stuitte echter op de keeper en na een mooi een-tweetje met Faouzi schoot Schröder naast. Spakenburg kwam eigenlijk pas in de extra tijd in het stuk voor, maar sluitpost Ritchie Steinmann bracht redding op het schot van Danny van den Meiracker.

In het tweede bedrijf trok Spakenburg aanvankelijk meer balbezit naar zich toe zonder echt gevaarlijk te worden. Steinmann redde bovendien met een katachtige reflex op een van richting veranderde vrije trap van Van den Meiracker. Even later viel de aansluitingstreffer wel. Kees Tol liet Steinmann ditmaal kansloos.

Op de stip

De spanning was daarmee terug, maar SteDoCo kreeg, mede dankzij de geboden ruimte, de beste kansen. Koud in het veld schoot Willem Looijen naast en even later over. Hakan Tokul maakte de verkeerde keuze door voor eigen succes te gaan en hoog over te mikken. Diep in blessuretijd gaf Erik de Kruijk een klein zetje aan Peter de Lange. Het bleek voor scheidsrechter Clay Ruperti genoeg om de bal op de stip te leggen. Aan Van den Meiracker was dit buitenkansje wel besteed en hij sleepte voor zijn ploeg nog net een punt uit het vuur.

"We hadden vijf punten los kunnen staan van plek vijftien en nu zijn het er maar drie", concludeerde Breedveld. "We roepen het een beetje over onszelf af. Het is zonde. 2-0 voor bij rust is al goed, maar je had er zo nog twee kunnen scoren. En ook na de aansluitingstreffer – een hele makkelijke loopactie door de as die eigenlijk niet mag voorkomen – hadden we een drietal kansen om de wedstrijd alsnog te beslissen."

Met nog drie wedstrijden voor de boeg gaat SteDoCo in de topklasse nog spannende tijden tegemoet in de strijd om lijfsbehoud. "We hebben een lastig programma", weet Breedveld. "Vandaag hadden we goede zaken moeten doen." SteDoCo treft nog Barendrecht, koploper Katwijk en Kozakken Boys. Lijfsbehoud gaat nog een hele toer worden, maar het spel tegen Spakenburg biedt absoluut houvast.