• Met 'Uitje Beton Dak' viert Arkel drie dagen feest in juni.
• Met 'Uitje Beton Dak' viert Arkel drie dagen feest in juni. Foto: Aangeleverd

Feest 'Uitje Beton Dak' Arkel1000

arkel • Stichting Arkel1000 grijpt het 1032,5-jarig bestaan van Arkel aan om 2, 3 en 4 juni feest te vieren. Op een bijzondere locatie: de leegstaande bedrijfspanden van Betonson. Het thema is dan ook 'Uitje Beton Dak'.

'Betonson heeft in de afgelopen honderd jaar veel voor de Arkelse samenleving betekend en op dit moment staat deze gave locatie al een aantal jaar leeg', meldt de stichting Arkel1000. 'We hebben de stoute schoenen aangetrokken en contact opgenomen met de eigenaar …Want hoe vet zou het zijn om hier ons tussenfeest te geven? En ja hoor, ook de eigenaar zag wat we bedoelden …en dat heeft geresulteerd in een te vet feest, met te vette activiteiten op een hele bijzondere locatie!'.

Het feestweekend gaat donderdag 2 juni van start met lokaal en regionaal talent en een openingsshow. Na de openingsshow neemt dj Galaga plaats achter 'the wheels of steel'. De vrijdagavond staat in het teken van feest met Top40 van toen en nu. De hits worden live gespeeld door de band Royal Beat. Daarna komt een bekend gezicht op het podium: Ruben van der Meer, cabaretier én dj. Als DJ Fluffer draait hij alles wat je je maar kunt bedenken, zolang het maar herkenbaar is.

Op zaterdag 4 juni vindt de eerste editie van het Arkelse foodfestival plaats, een gratis toegankelijk festival waarbij diverse regionale etablissementen zich tentoonstellen en waarbij bezoekers de smaak van Arkel kunnen proeven. Ook is er onder meer een bootcamp, een rondleiding door de panden van Betonson, een dj-workshop, een Kidz DJ discoshow en een afsluitende feestavond. Meer info over kaartverkoop en het programma: www.arkel1000.nl.