Plannen Prinsengracht Ameide

Bent u ook zo geschrokken van het voornemen van de gemeente om de Prinsengracht in Ameide te herinrichten?

U kent het plan (nog) niet? Kijk dan op de website www.ameide-tienhoven.nl. Daar vindt u een filmpje over die Prinsengracht en het plan van de gemeente. Eén rijbaan met een brede groenstrook aan de westzijde met parkeervakken. Een gewone doorsnee weg. Niets meer te zien wat het ooit geweest is.

Juist het kenmerkende van deze voormalige gracht - twee rijbanen gescheiden door water en nu nog een groenstrook – is geheel verdwenen. Het karakteristieke moet wijken voor het verkeer. De huidige twee banen zijn smal doch het is geen doorgaande weg. Juist de smalheid daarvan bevordert het rustige en veilige rijden.

Het huidige plan tast het historische dorpskarakter onverantwoord aan. Wat denkt u van het karakter van de Paardenmarkt. Nagenoeg alle activiteiten op die dag vinden plaats op de Prinsengracht. Het traditionele ringrijden – met juist het rond kunnen rijden door de deelnemers – kan niet meer of erg moeilijk. De uitvoerbaarheid van de activiteiten op en rond de bijna 500 jaar bestaande Paardenmarkt worden door deze plannen onnodig bemoeilijkt.

Wat dan wel zult u zeggen. Heel eenvoudig : laten zoals het nu is. De beide rijbanen herstraten met klinkers zoals elders in het dorp.

Het is een gegeven dat in oude dorpen de straten vrij smal zijn, doch dat bepaalt mede de sfeer en de charme van oude plaatsjes en daar moeten we zuinig op zijn.

Bent u het eens met het pleidooi van Anja van der Grijn-de Groot? Laat het weten aan het gemeentebestuur(bestuur@zederik.nl) en/of aan de raadsleden (raadsleden@zederik.nl).

Ook kunnen we onze mening laten horen op Koningsdag bij het correctief referendum tijdens de aubade op de Dam.

Er wordt op u gerekend om het huidige plan van tafel te krijgen en de Prinsengracht te houden zoals deze nu is.

Arie E. Versluis
Tienhoven