Afbeelding
Foto:

Het mag een onsje meer zijn bij de AWM

Natuurlijk het gaat om fietsen, de Arno Wallaard Memorial is een koers, een echte polderkoers. Een spektakel met renners, een kleurrijke volgkaravaan van ploegleiders, motoren, volgers, signaleurs, politie, auto's van de organisatie. En alle CO2-uitstoot wordt gecompenseerd door de organisatie, de AWM is groen, al jaren. Echter, bij de AWM ligt het gewicht niet alleen op het fietsen: het mag een onsje meer zijn.
Honderden zo niet duizenden mensen komen zaterdag 23 april op de koers af in Meerkerk en omstreken. Nu is de AWM geen simpel rondje om de kerk. We gaan de polder in om slag te leveren met de elementen. En het publiek bij start/finish? Wat te doen als het speeltijd is in de polder?

De Koersmarkt

Eventjes gezellig langs de kramen van de Koersmarkt. Hé mooie sieraden met als thema wielrennen, kijk nou Chesini-fietsen zijn weer terug, helemaal uit Verona Italia, wat een gave fietsonderdelen van SRAM, Vintage-fietsen, kortom de ogen van de wielerminnaar schieten te kort.

Het Bierplein
Tijd voor een sappie en een happie op het Bierplein, aangrenzend bij de Koersmarkt. De Arno Wallaard Memorial is immers meer dan koersen: ze hebben daar een eigen bier. Gekker nog, een heel bierplein, recht onder de Watertoren, dat moet dan toch te vinden zijn. En onderwijl stiekem de koers in de smiezen houden op het grote scherm.

De Finale

Daar komen ze aan daveren! Aan de kant, vijf ronden spetterend wielervertier. Zo zag je al Lieuwe Westra winnen, Dylan van Baarle en nu? Over een paar jaar weet je echt hoe goed die kampioen toen al was in 2016. Jij was erbij in ieder geval!

Toertocht

O ja morgen nog de Toertocht AWM op zondag. Amai, het is me het wielerweekendje wel daar met die Arno Wallaard Memorial zeg…