• Behendigheid speelde een grote rol tijdens het kampioenschap in Groot-Ammers.
• Behendigheid speelde een grote rol tijdens het kampioenschap in Groot-Ammers. Foto: Rick den Besten

Jan de Groot beste kraanmachinist

groot-ammers • Jan de Groot uit Leerbroek heeft zaterdag bij de 18-plussers het machinistenkampioenschap van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden gewonnen.

De tweede prijs was voor Lennart van de Heuvel. Arjo van Kekem werd derde. De eerste prijs van de jeugdcompetitie ging naar Simon Breedveld. Jacob Pieter Smits werd tweede en Ewout Korevaar derde. De scholencompetitie werd gewonnen door Camiel Pauwels van het Soma College, gevolgd door Ron Houweling van het Da Vinci College en Dirk besseling van Zadkine. Het Stammetje knijpen en het pallet stapelen werden gewonnen door Arjo van Kekem. Ries Rietveld won bij de zenuwspiraal. Ron Houweling zegevierde bij de ballendoolhof en de bal in het gat.

"Het evenement is weer prima geslaagd", blikt Martin de Kuiper van aannemersbedrijf De Kuiper uit Noordeloos, één van de bedrijven die het machinistenkampioenschap georganiseerd heeft. "Er kwamen veel kinderen en jongeren, het was prachtig weer en we hebben veel mooie machines kunnen laten zien."