• Jeroen Wolf legt aan voor de fraaie openingsgoal.
• Jeroen Wolf legt aan voor de fraaie openingsgoal. Foto: Rick den Besten

Nieuw-Lekkerland vloert koploper

nieuw-lekkerland • Nieuw-Lekkerland zorgde voor een stunt door koploper Smitshoek op een 2-1 nederlaag te trakteren.

Misschien nog wel mooier dan de overwinning was de wijze waarop de ploeg van trainer Ronald Hulsbosch voetbalde: tactisch gedisciplineerd, allesbehalve laf en behoorlijk attractief. "Ik wist niet dat er zoveel slimheid in mijn ploeg zat", glom de oefenmeester na afloop van het enerverende duel met de gedoodverfde kampioen. "In tactisch opzicht was dit onze beste wedstrijd onder mijn leiding."

Met een versterkt middenveld, waar Sjoerd Slob een glansrol vertolkte en de werklust van Raymond Slagboom imponerend was, probeerde Lekkerland het aanvalsspel van Smitshoek te verstoren. Dat lukte heel aardig, hoewel de gasten in de beginfase tot twee keer toe grote kansen kregen om de score te openen. Dan was Jeroen Wolf een stuk trefzekerder. De snelle aanvaller, die samen met Andy van Vugt een voortreffelijk spitsenduo vormde, passeerde in de 8e minuut met een machtige volley de te ver voor zijn doel staande Smitshoek-doelman Mike van de Wijngaart. Een wereldgoal!

Kort voor rust was het wél raak voor de gasten toen linksback Rody van Hemert attent voor het doel op doek en van dichtbij de 1-1 binnen werkte. Nadat vlammende inzetten van Da Cruz (2x) en De Ronde op katachtige reflexen van Edward de Groot waren gestuit, ging Lekkerland steeds serieuzer geloven in de mogelijkheid minstens een remise over de streep te trekken. Amy van Vugt wilde echter méér en knikte in de 84e minuut de 2-1 tegen de touwen. Een pracht van een treffer van de tengere spits, die na een moeizame start na zijn overstap van Streefkerk steeds beter gaat renderen en die vooruitgang bekroonde met een puik optreden.