Afbeelding
Foto:

We zetten de kanshebbers voor u op een rijtje

Merijn Korevaar - Rabobank Development Team
Het liefst zoek je de mogelijke winnaar dicht bij huis, ergens in de polder en… jawel, in Nieuwpoort woont Merijn Korevaar, renner uit het Rabobank Development Team, 100% kanshebber! Merijn is afkomstig uit een wielerfamilie pur sang. Merijn, lid van Jan van Arckel, reed al voorin bij de Ster van Zwolle en de Dorpenomloop. Het is de eerste keer dat deze belofte deelneemt aan de enige internationale profkoers in de regio.

Jan Willem van Schip – Cyclingteam Joins – De Rijke
Van Schip (21) kwam via de ploegen van Koga en Babydump bij het sterke team van Join's de Rijke terecht. De Schalkwijkenaar was in 2012 winnaar van de Omloop van de Alblasserwaard voor junioren. Jan Willem, ook lid van Jan van Arckel, won onlangs de Omloop van de Houtse Linies voor een andere kanshebber, Elmar Reinders.

Elmar Reinders - Cycling Team Jo Piels
Ploegleider Han Vaanhold, oud ploegleider van Arno Wallaard, kent als geen ander de Waard. De AWM winnen is de ploeg van Piels nog niet gelukt, maar met klasbak Reinders, oud-winnnaar van de Ster van Zwolle maakt dit team een kans.

Nicolas Vereecken (BEL)– An Post Chainreaction
De steentjes in de Sloblaan gaan het zwaar krijgen; deze rappe Belg rijdt ze zo de straat uit. In alle etappes van de zwaar bezette Tour de Normandië eindigde Vereecken top-tien en won vervolgens fijntjes een etappe in het Circuit Ardennes Internationaal.

Krister Hagen (NOR) - Team Coop-Osterhus
Hoewel een klimmer heeft de Noor een surplus aan algemene wielerklasse en een ijzersterk team om zich heen.
Zo is August Jensen een ander toptalent in deze grote Noorse opleidingsploeg.