• Volley Meerkerk'95 verloor het belangrijke duel tegen Inter Rijswijk met 3-1.
• Volley Meerkerk'95 verloor het belangrijke duel tegen Inter Rijswijk met 3-1. Foto: Rick den Besten

Volley Meerkerk'95 gaat het niet redden

meerkerk/groot-ammers • Het verblijf van de vrouwenhoofdmacht van Volley Meerkerk'95 in de 2e divisie blijft tot twee seizoenen beperkt. De degradatiekraker tegen Inter Rijswijk ging zaterdag met 1-3 verloren, waardoor een afzink onvermijdelijk is geworden.

Volley Meerkerk'95 móest winnen van Inter Rijswijk om nog een (kleine) kans te hebben op lijfsbehoud. Het team van vertrekkend coach Krijn Verlek moest het stellen zonder aanvoerster Veronique Vorthoren (in Zweden) en Anouschka Doedijns (geblesseerd). Desondanks werd de eerste set gepakt. Passend stond het goed bij de thuisploeg en aanvallend scoorden met name Wytske Deutekom en Linde de With makkelijk (25-23).

Techniek

Ook in de tweede set zat Volley Meerkerk aanvankelijk goed in de wedstrijd, ondanks dat de arbitrage nauwelijks op techniek floot, waar de Rijswijkse spelverdeelster goed mee wegkwam. Dit had overigens geen invloed op het feit dat de geelzwarten langzaam maar zeker de regie kwijtraakten. Via de cijfers 18-25 trok Inter Rijswijk de stand gelijk, om vervolgens te laten zien dat het over meer mogelijkheden beschikt dan Volley Meerkerk: 16-25 en 18-25.

Meerkerk speelt komende zaterdag de zware uitwedstrijd tegen koploper Weert, dat aan twee sets voldoende heeft om kampioen te worden.

WIK/Univé minimaal tweede

De vrouwenhoofdmacht van WIK/Univé heeft de tweede plaats in de 3e divisie A zaterdag definitief veilig gesteld en is dus in elk geval verzekerd van promotiewedstrijden. Maar dankzij de 4-0 overwinning op Volley Tilburg 3 werd ook de druk op koploper Voltena er vol op gehouden.

In de eerste twee sets stribbelden de Tilburgsen flink tegen: tweemaal 25-22. Daarna kon de tegenstander geen potten meer breken en bleef een antwoord op de service van Martine de Graaf en Annemieke den Boer uit: 25-16 en 25-15. Ook de Groot-Ammerse aanval liep op rolletjes.

De Groot-Ammerse mannenvolleyballers troffen in Energo een tegenstander die vol overgave tegen dreigende degradatie streed. Het gevolg was een 3-2 nederlaag voor WIK/Univé.

Stroef

WIK startte stroef (25-21), herstelde zich in set twee (23-25) en schroefde in set drie de servicedruk flink op (18-25). Toch wist Energo de wedstrijd nog te kantelen. Met succes ging de thuisploeg 'alles of niets' spelen.