Jens Bassa op podium

regio • RC Jan van Arckel-jeugdrenner Jens Bassa is in vorm. Zondag stond hij op het podium in Tilburg.

Hoewel de concurrentie groot is in categorie 6 rijdt Jens Bassa momenteel in vrijwel alle wedstrijden bij de beste tien. In Werkendam werd hij achtste, afgelopen zaterdag in Gouda negende en zondag in Tilburg derde. Net voor de finish was er een flinke valpartij, maar dat gebeurde net achter de renner uit Noordeloos. Zijn broertje Mees, koersend in categorie 2, klasseerde zich in de Ronde van de Reeshof als vijfde.

Jeanne Korevaar

Jeanne Korevaar (Groot-Ammers) reed een criterium in Oploo. De koers werd door vier Rabo-rensters gedomineerd: Roxanne Knetemann, Marianne Vos, Shara Gillow en Jeanne Korevaar vormden de kopgroep, die ronde na ronde verder uitliep. Knetemann sprintte naar de overwinning, voor Korevaar, Gillow en Vos.

De Ottolandse junior Noah de Groot werd knap zevende in de Omloop van Noordwest Overijssel over 130 kilometer. Jens van den Dool reed voor het eerst na zijn knieblessure weer een wedstrijd. De Hoogbloklander maakte in Huijbergen deel uit van een kopgroep van drie renners, die bij het ingaan van de laatste ronde werd teruggepakt. Hoewel Van den Dool vervolgens niet genoeg kracht meer had om nog vooraan mee te sprinten, was er sprake van een geslaagde rentree.

Podiumplaatsen

Twee podiumplaatsen afgelopen weekend voor Christiaan van Rees. De Ammerse jeugdrenner werd tweede in Gouda en derde in Steenbergen. Zijn zus Rosanne klasseerde zich in Steenbergen als zesde.

Voor de nieuwelingen-meisjes draaide het in Gouda uit op een massasprint. Ingrit Verhoeff (Groot-Ammers) kwam als achtste over de meet en haar dorpsgenote Thirza Korevaar als negende.

Parijs-Roubaix

De voorjaarsklassieker Noordwest Overijssel leverde Bas Ottevanger de tiende plaats op. Ottevanger is door KNWU-bondscoach Piet Kuijs geselecteerd voor de Nations Cup-wedstrijd Parijs-Roubaix. De juniorenuitvoering van deze klassieker wordt zondag 10 april verreden. Parijs-Roubaix voor junioren is een koers over 111 kilometer. De renners rijden circa 2,5 uur voor de profs uit. In het parcours liggen zestien stroken met kasseien. Net zoals de profs finishen ook de junioren op de wielerbaan van Roubaix.