Bekeruitschakeling goed verwerkt door WIK

groot-ammers • Het missen van de bekerfinale is goed verwerk door de vrouwenhoofdmacht van WIK/Univé. In de competitie werd de tweede plaats zo goed als veilig gesteld en is er zelfs nog een kleine kans op het kampioenschap.

WIK/Univé heeft de titel echter niet in eigen hand en is hierin afhankelijk van een misstap van koploper Voltena.

Missers

De Groot-Ammerse volleybalsters werkten twee wedstrijden in een tijdsbestek van vier dagen af. Tegen nummer 3 Volley Tilburg 3 toonde WIK zich van haar goede kant. Het liet zich zelfs niet van de wijs brengen door de nodige arbitrale missers. WIK/Univé pakte de eerste set met 25-27 en kwam vervolgens in een flow. Met name in de derde en vierde set werden de Tilburgsen bij vlagen weggespeeld: 20-25, 17-25 en 16-25.

Weinig te duchten

Van het geroutineerde Sliedrecht Sport 3 had WIK/Univé zaterdagmiddag weinig te duchten. Vooral in de eerste twee sets had Sliedrecht niks te vertellen: tweemaal 12-25. Daarna werd het spel onrustiger. WIK kroop in deel drie door het oog van de naald (21-25) en nam via 18-25 in de vierde set andermaal de volle buit mee naar Groot-Ammers.

Slordig

Tegen bijna-degradant Peelpush 2 speelde de mannenhoofdmacht van WIK/Unive een slordige wedstrijd. Er werd weliswaar gewonnen (3-2), maar verder was het een duel om snel te vergeten. WIK/Univé staat met een zevende plaats nog altijd keurig in de middenmoot van de 1e divisie B.

De Ammerse volleyballers lieten in de eerste set steken vallen in de passing en lieten een gebrek aan passie en zorgvuldigheid zien: 25-19. Daarna ging de foutenlast omlaag en werd op vechtlust de tweede set gepakt (24-26).

In deel drie ging het makkelijker (20-25), maar met dezelfde cijfers dwong Peelpush toch een beslissende vijfde set af. Hierin trok WIK/Univé met 8-15 aan het langste eind.