De Alblas verder dan Drechtstreek

papendrecht • Drechtstreek zag het uitzicht op een ticket voor de nacompetitie vervagen door de 2-3 thuisnederlaag tegen De Alblas.

Er erg mee zitten kon trainer Miguel Munoz niet. "Misschien hadden we vandaag op basis van onze inzet een puntje verdiend, maar je moet ook gewoon reëel zijn: De Alblas heeft op dit moment een betere ploeg dan wij. Heukelum trouwens ook. Daar verloren we vorige week van."

De Alblas maakte een prima indruk op Papendrechts grondgebied. Probleem is alleen dat het elftal uitstekende prestaties regelmatig pleegt af te wisselen met optredens die de supporters naar de paracetamol doen grijpen. Met andere woorden: van een constante, positieve lijn is bij de Oud-Alblassers al twee jaar geen sprake. Vergoelijkende opmerkingen dat het team nog jong is en daardoor grillig, mogen zo langzamerhand bij het grof vuil gezet worden. Ook de jonkies in het elftal van De Raad hebben inmiddels flink wat wedstrijden achter hun naam staan en moeten hun kwaliteiten nu over langere perioden kunnen etaleren. Het sterke optreden tegen Drechtstreek dient dus een vervolg te krijgen en doorgetrokken te worden tot en met de nacompetitie. Een consistent spelend De Alblas is namelijk een aanwinst voor de tweede klasse.

De Alblas kwam in de 17e minuut op een 0-1 voorsprong door Alex Barnhoorn. Vervolgens kregen de gasten via Stefan Bakker en Chris Koremans riante kansen om de voorsprong te vergroten. Namens Drechtstreek was de ijverige Peter van de Merwe dicht bij een treffer. In de 62e minuut vergrootte Chris Koremans de score naar 0-2 door vanaf de strafschopstip met een majestueuze 'Panenka' toe te slaan. Nauwelijks een minuut later was de stand alweer 1-2 door Van der Merwe die raak schoot uit een lage voorzet van Jerry Henzen. Na die goal regende het kansen voor beide teams en steeg de amusementswaarde van het duel tot grote hoogten Zelfs nadat invaller Remco van der Giessen De Alblas in de 85e minuut met een prachtschot naar 1-3 had geknald, was de wedstrijd nog niet gespeeld. In blessuretijd benutte Ton Groffen namens Drechtstreek een penalty.