SteDoCo moet Maassluis record toestaan

hoornaar • Op het eigen kunstgras aan de Groeneweg kon Topklasser SteDoCo het niet bolwerken tegen Excelsior Maassluis, dat door de zege op een mooie tweede plaats komt te staan en maar liefst negentien wedstrijden ongeslagen is in de Topklasse. Een record in de hoogste klasse van het amateurvoetbal.

Na een moeilijk begin en een achterstand halverwege de eerste helft, herstelde SteDoCo zich knap. Joran Schröder wist op het halfuur een voorzet door te koppen, die voor de voeten kwam van Mohammed Faouzi; 1-1.

Maar vrij kort na het begin van de tweede helft kwamen de Maassluizenaars weer op voorsprong en ondanks alle goede bedoelingen kwam SteDoCo die klap niet meer te boven.

"Aan die 1-2 ging een overtreding vooraf, waarna uit de rebound werd gescoord. Maar het was niet goed. We creëerden te weinig in balbezit en speelden apathisch, waardoor we niet in ons eigen spel kwamen", zag SteDoCo-oefenmeester Virgil Breetveld, die zijn ploeg op een gegeven moment met vier spitsen liet spelen.

Want het bleef lang spannend in Hoornaar. Pas in de slotfase nam Excelsior Maassluis definitief afstand. Vanaf de penaltystip, want Erik de Kruijk had iets daarvoor zijn handen nodig om de 1-3 te voorkomen. Een dure beslissing, want de ervaren verdediger uit Ameide haalde daardoor net het einde van de wedstrijd niet.

"Volgende week naar DVS'33 en dan in ieder geval zonder Shelton Martis, die 7 april opnieuw wordt geopereerd aan zijn knie, en de geschorste Erik de Kruijk. Verder is Joran Schröder, uitgevallen met een zere enkel, twijfelachtig."