• Peursum kan de titel vergeten na het verlies bij Haaften.
• Peursum kan de titel vergeten na het verlies bij Haaften. Foto: Jeroen de Bruin

Titel uit zicht voor Peursum

haaften • Peursum raakte zaterdag negen punten achterop bij koploper Haaften. De topper in Haaften werd met 2-1 verloren.

De titelkansen zijn nu wel voorbij. Peursum moet zelfs gaan uitkijken om niet naast alle prijzen te gaan grijpen. Al na anderhalve minuut nam Haaften door Jordy Perdon de leiding. Danny Verwolf maakte er na bijna een half uur 2-0 van. Ondanks een tegengoal van topscorer Niels Nomen ruim halfweg de tweede helft kon Peursum met 2-1 de dure nederlaag niet meer ontlopen.

De meeste discussie na afloop ging over de laatste twee goals. Beide trainers vonden unaniem dat die twee doelpunten onterecht waren. Aan Haaftens tweede doelpunt ging een onbestrafte overtreding van Danny Verwolf vooraf. En de indirecte vrije trap waaruit de 2-1 ontstond was voor Peursum een 'krijgertje', want de omhaal van Haaftens invaller Mark Timmer was beslist geen bewuste terugspeelbal op zijn eigen keeper.

Peursum-trainer Rob Fluijt was duidelijk in zijn oordeel: "Die laatste twee goals kunnen we dus gewoon tegen elkaar wegstrepen. Over ons spel ben ik ondanks de uitslag overigens niet ontevreden. Het voetbal was beter dan in de vorige drie zwakke duels tegen Lekvogels, Kerkwijk en Vuren. Het was deze week trouwens door werk en blessures al een hele puzzel om het elftal samen te stellen. Door onoplettendheid kwamen we vanmiddag al snel met 1-0 achter. Daarna voetbalden we aardig goed. Alleen bij de afwerking met ook een bal op de paal hadden we geen geluk."

Anton van der Giessen