• Arkel-spits Sander Antonio (r) komt er niet doorheen.
• Arkel-spits Sander Antonio (r) komt er niet doorheen. Foto: Rick den Besten

Tumult levert Arkel niks op

streefkerk • Streefkerk draaide na rust een achterstand om en won met 2-1 van Arkel.

Die ommezwaai kwam bij de bezoekers hard aan, wat tot enige commotie leidde en scheidsrechter Sjors de Jong uit Heukelum ertoe bewoog om het duel een afkoelingsperiode van tien minuten te gunnen. Het begon al bij de gelijkmaker. Scheidsrechter De Jong, die de grensrechters aan beide kanten soms liet staan als zij voor buitenspel vlagden, liet doorspelen toen zijn hulp Hogendoorn de vlag in de lucht stak. Vervolgens kreeg Niek Trappenburg de bal tegen de arm waarna de arbiter de bal op de stip legde. De strafschop werd benut door de achttienjarige Swen Slob.

Bij de 2-1 veerden beide partijen op vanaf de bank. Streefkerk uiteraard van vreugde, Arkel van woede. De zeventienjarige Jaro Lieuwen kreeg namelijk de bal aangespeeld door Slob. Tegelijkertijd stond Derrick Verhey buitenspel (Lieuwen niet) waardoor Hogendoorn vlagde. De Jong liet echter ook hier doorspelen waarna Lieuwen scoorde. Die klap kwam hard aan en onder andere Ceton kwam het veld in om verhaal te halen. Vervolgens haalde hij zijn spelers het veld af en leek Arkel niet meer door te willen. "Nee, ik heb mijn spelers alleen even bij me geroepen om tot rust te komen. Bovendien kon de scheidsrechter zo even rustig nadenken." Die besloot tot een staking. "Arkel wilde niet meer aftrappen. Toen heb ik direct aangegeven om even tien minuten af te koelen en ze de kans te geven om op dat besluit terug te komen."

Dat terwijl de wedstrijd nog zo goed begon voor de bezoekers. Al na vijf minuten kopte Robin Vogel achterwaarts binnen.