• Hans de Groot (links) en wethouder Özdere bij bedrijventerrein Melkweg.
• Hans de Groot (links) en wethouder Özdere bij bedrijventerrein Melkweg. Foto: Bert Bons

Ruimte bieden om te ondernemen

molenwaard • In gemeente Molenwaard is voldoende ruimte om te ondernemen. Zo zijn er nieuwe kavels beschikbaar op bedrijventerrein Melkweg in Bleskensgraaf, ook op Gelkenes in Groot-Ammes zijn nog enkele locaties beschikbaar.

"Het grootste deel van Gelkenes is bebouwd, maar er is nog zeker een hectare vrij, verdeeld over het terrein van totaal 80 hectare", vertelt Hans de Groot van B/mak Bedrijfsmakelaars, die voor de gemeente Molenwaard bemiddelt bij de uitgifte van bedrijfsgrond.

Gelkenes en Melkweg

Er zijn op Gelkenes percelen te koop vanaf 2500 vierkante meter. Op bedrijventerrein Melkweg zijn kavels te koop vanaf 1500 vierkante meter. Hier is in totaal ongeveer 1,9 hectare bedrijfsgrond beschikbaar.

"We bieden als gemeente Molenwaard niet alleen fysieke ruimte aan ondernemers, maar bieden ook in andere opzichten ruimte aan ondernemers. De gemeente stimuleert ondernemerschap", vertelt wethouder Fatih Özdere.

Ondernemersklimaat

Hij doelt daarbij op het gunstige ondernemersklimaat in de gemeente Molenwaard. "We kunnen ondernemers snel helpen, horen we terug vanuit het bedrijfsleven.

De bedrijfsterreinen zijn goed ontsloten en ruim van opzet. Ook werken we samen met ondernemers aan de aanleg van glasvezel." De gemeente Molenwaard en B/mak zijn blij met het aantrekken van de markt. "Wij zijn met diverse partijen in gesprek over bedrijfskavels en zien dat ondernemers weer positieve vooruitzichten hebben en daarom willen uitbreiden of vernieuwen", stelt Hans de Groot van B/mak tevreden vast.

Meer informatie

Aanvragen voor kavels en verzoeken om informatie kunnen worden gericht aan B/mak Bedrijfsmakelaars. Hans de Groot en zijn collega's zijn bereikbaar via 0183-304050 of www.bmak.nl. Zij zorgen ervoor dat de (vergunnings)procedures richting de gemeente juist in gang worden gezet. Voor vragen over ondernemen in Molenwaard is accountmanager bedrijven Louisa Broens bereikbaar via 06-46884538 of ondernemersloket@gemeentemolenwaard.nl.

De prijs van de bouwgrond in Molenwaard bedraagt 190 euro per vierkante meter. Kortingen op die prijs zijn mogelijk via de regeling Social Return On Investment regeling (SROI). Bedrijven die maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen, kunnen een korting tot 25 euro korting per vierkante meter bedrijfsterrein bedingen.

q www.bmak.nl