• De T-splitsing N216-Smoutjesweg Goudriaan kan veiliger voor o.a. overstekende voetgangers.
• De T-splitsing N216-Smoutjesweg Goudriaan kan veiliger voor o.a. overstekende voetgangers. Foto: Anne Marie Hoekstra

Extra inspraak over verkeersveiligheid

molenwaard • De raad Molenwaard ruimt extra tijd in voor inspraak van burgers tijdens de vergadering van 5 april, bij het agendapunt verkeersveiligheid.

Het gaat om de bespreking van de tussenrapportage van het Gemeentelijke Verkeers- en Vervoersplan (GVVP). De inspraak direct voorafgaand aan de behandeling van dit plan is niet standaard. Gebruikelijk is dat inwoners aan het begin van de vergadering kunnen inspreken. Ook dat is op 5 april mogelijk, maar voor klachten of ideeën aangaande verkeersveiligheid krijgen burgers dus een extra inspreekmoment. De extra inspraak heeft te maken met conclusies die zijn getrokken tijdens de kennisavond over 'het aanzien van de raadsvergadering'. Nadat inwoners hun zegje hebben gedaan, volgt een inhoudelijk debat. Inwoners krijgen overigens vaker de gelegenheid bij opiniërende vergaderingen hun mening te geven, bijvoorbeeld als ze bij het voortraject betrokken waren.

Het GVVP noemt zes kruispunten buiten de bebouwde kom die veiliger moeten worden en onder andere de verkeerssituatie bij het veer naar Schoonhoven. Bij de kruispunten gaat het om onder andere de kruising N214/N216, N482/Oosteinde in Wijngaarden en de N216/Wilgenweg. Het betreft wegen die door de provincie of het waterschap worden beheerd. In een aantal gevallen wordt al gewerkt aan verbeterplannen of de uitvoering daarvan. Daarnaast moet op smalle plattelandswegen en dijken de weginrichting worden aangepast om hard rijden te ontmoedigen, stelt het GVVP. Het plan vraagt ook aandacht voor landbouw- en zwaar verkeer. Daarnaast zijn er fietsroutes die veiliger moeten worden, zoals die naar Papendrecht via de Veerweg. Binnen de bebouwde kom, en dus vallend onder verantwoordelijkheid van de gemeente zelf, noemt het plan negen verkeerssituaties die aandacht vragen: Groot-Ammers en de Voorstraat; Kinderdijk en het toeristisch verkeer naar de molens; sluipverkeer door Oud-Alblas; de ontsluiting van de nieuwbouwwijk Langerak Zuid; de hoofdroute door Nieuw-Lekkerland; de snelheid in kernen, onveilige kruispunten; parkeren en schoolomgevingen/-routes.