Henk Boot plaatst zich voor bekerfinale

giessenburg/brandwijk • Henk Boot heeft zich als eerste geplaatst voor de bekerfinale van SC De Giessen en Linge.

Boot kreeg voordeel tegen Eddy Korevaar, maar kon na een onnauwkeurigheid weer van voren af aan beginnen. In de tijdnoodfase sloeg hij echter alsnog toe. De tegenstander van Henk Boot is nog niet bekend. De andere halve eindstrijd tussen Tim Schakel en Jan de Jong moet nog worden gespeeld.

In de onderlinge competitie maakte Hans Karelse opnieuw indruk, maar weer bleef de beloning uit. Koploper Jaco Vonk kwam met een enigszins gelukkige overwinning met de schrik vrij.

Uitslagen 26e ronde: Hans Karels-Jaco Vonk 0-1, Bert van Hees-Louis Rutgers 0-1, Mark Couwenberg-Jan de Jong 0-1, Wim Rietveld-Henk van der Hoek 0-1, Henk van Houwelingen-Bert van Geldere 1-0, Jaap Cornet-Marcel van Wingerden 0-1, Kees Bons-Mohammad Mohammad 0.5-0.5.

Paasdamtoernooi Kroonschijf

Arie van Genderen heeft na een ongemeen spannende strijd het Paasdamtoernooi van De Kroonschijf op zijn naam geschreven. Aanvankelijk had Menno Eijkelenboom de eer bovenaan te staan, maar moest deze na een aantal ronden afstaan aan Wim Bakker. In de laatste ronden van het toernooi liet Arie van Genderen zien de beste sneldammer te zijn door zowel Wim Bakker als Marijke Koers in een rechtstreeks duel te verslaan. Bij de huisdammers kende Herber Bikker een slechte start van de avond, maar hij maakte dit goed door zijn laatste 4 partijen winnend af te sluiten.